9 d’ag. 2012

SÈRIES I MÚSICA: 'GIRLS', SEXE, NOIES I BON POP


Em van avisar com si el títol no fos suficientment clarivident: “És una sèrie enfocada a un públic femení, tracta dels inconvenients de quatre noies instal·lades a Nova York amb els problemes socials de la situació actual com a teló de fons... Un Sex and the City adolescent, però sense cap espècie eqüestre”. Totalment. I amb la valentia que un copròfil afronta un nou àpat, vaig començar a mirar la sèrie amb un dels valors més segurs que conec, el segell HBO.

La sèrie es manté bàsicament gracies als embolics amorosos i sexuals de les protagonistes, és innegable, però també és cert que els caràcters dels personatges estan curats al detall, amb identitats extremadament peculiars i originals que no donen opció al terme mig entre l'odi i l'estima en la seva relació amb l'espectador, i possiblement aquest sigui el principal factor que actua com a esquer per seguir lligats a la sèrie.

La primera temporada va tancar el passat mes de Juny amb 10 capítols i ja tenim garantida una segona tanda de cara a l'any vinent. Avui toca destacar algunes de les cançons que han sonat fins a dia d'avui a la sèrie, música que es belluga entre el pop més comercial, el folk i l'electrònica indie, sempre de la millor qualitat.


1. The Naked And Famous, “All Of This” (01x01 - Pilot)

Grup de rock amb influencia shoegaze i certa afició per l'electrònica, format a Nova Zelanda l'any 2008, van aconseguir obrir-se a la resta de món amb el disc Passive Me, Aggressive You, gracies a la nominació d'aquest treball al sondeig anual de crítics "Sound Of 2010", que organitza el canal BBC News des de l'any 2003.2. LCD Soundsystem, “I Can Change” (01x03 All Adventurous Women Do)

LCD Soundsystem són tot un referent de l'escena disco-punk novaiorquès. Amb James Murphy i Tim Sworthy al capdavant, LCD Soundsystem van crear el seu propi segell cap a l'any 2000, The DFA, amb el que van editar els seus 3 àlbums d'estudi publicats fins la seva dissolució l'any passat. El duet a més, va servir per obrir camí a grups com The Rapture o Radio 4, alimentant l'escena disco-punk de la ciutat. La cançó "I Can Change" apareix en el disc This Is Happening publicat l'any 2010.3. Sleigh Bells, “Infinity Guitars” (01x05 - Hard Being Easy)

Els vam tindre fa poc més de dos mesos actuant al Parc del Fòrum als escenaris del Primavera Sound. Sleigh Bells són un grup de Brooklyn format per la dolça veu d’Alexis Krauss i les sis cordes distorsionades com el dimoni de Derek Edward Miller. Les bases rítmiques son realment contundents i s’aproximen a la potencia del drum 'n bass en algun moment. Per acabar-ho d'adobar, els efectes i els cors de veu transformen les cançons en una mena de càntic d'animadores. Aquest mateix any el grup ha publicat el seu segon disc d'estudi titulat Reign Of Terror, però és en el seu debut, Treats, on trobem la cançó "Infinity Guitars".4. Belle and Sebastian, “I Don’t Love Anyone” (01x05 - Hard Being Easy)

Vuit treballs d'estudi des de l'any '96, els escocesos Belle and Sebastian no necessiten presentació, el seu indie pop proper als The Smiths o Nick Dracke ha donat la volta al món varies vegades sense la necessitat del suport de cap multinacional, evolucionant però mantenint-se fidels al seu estil al llarg dels anys. “I Don’t Love Anyone” apareix en el seu disc debut publicat l'any 1996 sota el titol Tigermilk.5. Fleet Foxes, “Montezuma” (01x06 - The Return)

Duen sis anys en això de la música, però actuen com si hi portessin una vida sencera. Provinents de la meca del grunge, Seattle, Fleet Foxes tenen la serenitat i l'harmonia del indie-folk a les seves melodies. L'any passat van publicar Helplessness Blues, precedint el seu disc debut i dos EPS anteriors, a través del segell Sub pop. "Montezuma" és precisament la cançó que obra aquest últim gran disc del grup aclamat per crítica i seguidors.6. The Vaccines, “Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra)” (01x08 - Weirdos Need Girlfriends Too)

Originals de Londres, The Vaccines s'estan menjant els escenaris de tota Europa i Estats Units gracies a un únic treball publicat l'any passat sota el títol What Do You Expect From The Vaccines?, i com que sembla que els agrada això de plantar-se a tocar davant el públic, s'han buscat una excusa per seguir fent-ho i el pròxim més de Setembre publicaran el seu segon disc d'estudi. “Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra)” és fàcilment un dels talls més alegres del seu disc debut. Pop subtil com pocs.7. Bonus Track: Rival Schools, "Wring It Out".

Videoclip del grup novaiorquès Rival Schools, liderat per Walter Schreifels, amb Jemima Kirke (Jessa Johansson a la sèrie) com a protagonista.