29 d’ag. 2012

COMPRES EXTREMES

Una de les millors coses de les vacances és poder fer el gandul davant del televisor. Si a més ho fem més enllà de les nostres fronteres, és força probable que descobrim algun programa que desconeixíem i que ens pot acabar fascinant. Els que hem estat privats durant tota la nostra vida de la televisió per cable devorem l’oferta dels hotels i ens enduem gratificants i, al mateix temps, singulars sorpreses. Per mi aquest estiu ha estat marcat pel descobriment d’Extreme Couponing, un reality de la cadena nord-americana TLC molt adequat pels temps de crisi, ja que se centra en persones expertes en aconseguir grans descomptes gràcies als cupons del supermercat.

Els protagonistes d’aquest programa són uns autèntics yonkies de les rebaixes amb una capacitat d’organització digne d’un equip militar d’elit. Mares que guarden en grans carpetes milions de vals de descompte perfectament endreçats, pares capaços de jugar al tetris amb quantitats industrials de productes de supermercats i adolescents que es llencen a contenidors de la brossa per trobar algun cupó de descompte extraviat; tots ells són els monstres de l’estalvi protagonistes d’aquest reality.

Evidentment no qualsevol pot ser un couponer, fa falta una gran capacitat d’organització i tenir un pis de grans dimensions on poder emmagatzemar tots els productes, que s’han de comprar en grans quantitats per poder gaudir del desitjar descompte. Un verdader couponer tindrà un rebost gairebé industrial ple fins a dalt de rotllos de paper de wàter, paquets d’arròs i llaunes de conserves. Un paradís que, arribat el moment, pot servir de búnquer antinuclear. En definitiva, els protagonistes d’aquest reality són éssers superiors, messies en temps de crisi capaços d’explicar-nos com fer que una macro-compra de 700 dòlars passi a costar només 20 dòlars. Això sí, és probable que seguint els seus consells aconseguim gran descomptes a canvi d’acumular multituds d’aliments i articles que no tindrem temps de consumir mai.Aquest reality forma part d’una llarga tradició de programes basats en fer les coses més absurdes i quotidianes de forma extrema. Dos dels dos programes més cèlebres d’aquest tipus han estat Extreme Makeover, que oferia als participants un canvi d’imatge radical , i el seu spin-off dedicat a remodelar cases de famílies desvalgudes, però n’hi ha molts més: Extreme Makeover Lose Weight Edition, Sell This House Extreme, Extreme Fishing i el proper Extreme Parenting.

Un dels punts forts d’Extreme Couponing és que ve avalat per la marca TLC, cadena especialitzada en realities de tota mena. Entre les seves joies per la nova temporada és Breaking Amish, un programa que segueix les aventures de cinc joves membres d’una comunitat amish que emprenen un viatge a Nova York per tal de decidir si volen continuar formant part de la seva agrupació religiosa o prefereixen viure una vida moderna. Una de les curiositats més extravagants per aquest setembre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quanta raó! temps+televisió= grans descobriments, no necessàriament bons però...què hi vols fer.
Jo em reconec força enganxat als realities...sí. Els que menciones els tinc vistos, però no m'hi he enganxat, el que més m'ha enganxat és clarament "Storage Wars" el fan a un canal veí i és megaadictiu...hehe...Clar que...Sons of Guns, House Hunters International, o darrerament "Moving Wars" on els protes participen en una subhasta per veure qui guanya l'encàrrec de transportar coses rares per les carreteres dels EEUU...no té desperdici.