3 d’ag. 2012

10 COSES PER FER A BARCELONA A L'ESTIU


Quedar-se a la gran ciutat durant l’agost ja no és tan dramàtic. L’exèrcit de guiris que ens visita any rere any alguna cosa havia de tenir de positiu: una Barcelona que no tanca per vacances! Dedicat a tots aquells que no podeu marxar fora per vacances, us hem preparat un decàleg de coses a fer a la city més enllà de drogar-se per les cantonades!


1. Sala Montjuïc
Tot i que és més propi del mes de juliol, fins el 8 d’agost encara podeu enganxar alguna sessió de la Sala Montjuïc. Més enllà de les pel·lis, que estan triades amb força criteri, el lloc és genial. No us oblideu de portar una jaqueta, a Montjuïc a aquelles hores la fresqueta no perdona.

2. Orxata
Malgrat ser un dels refrescos més populars de l’estiu, de vegades costa trobar un lloc on en venguin de realment bona! Hi ha tres llocs que podríem considerar “els millors de Barcelona” per prendre orxata: Tio Che (el del Poble Nou), La Sirvent (al carrer Parlament) i La Campana (al carrer Princesa). Escolliu el que us quedi més a prop de casa o aneu-hi a tots tres i ens expliqueu quin és el millor!

3. Paella a la Barceloneta
A l’Hispano Bar de la Barceloneta no tenen ni idea del que és una Paellador! Es tracta d'un restaurant de la Barcelonetadetotalavida i fan la paella amb ingredients del mercat (hi són a 5 minuts!) i, a més a més, a un preu totalment raonable. I després de la paella un bany a la platja de San Sebastià o un passeig amb Stand Up Paddle Surf.

4. Stand Up Paddle Surf
El SUP o Stand Up Paddle Surf, a part de ser força divertit, és l’esport de moda. Així ho afirma la premsa més frívola o la més seriosa, segons com es miri. És l’antídot ideal per fugir de les grans multituds que s’acumulen a la sorra i per gaudir de la platja d’una manera diferent. Només cal una mica d’equilibri i ganes de remar. A la Pukas Surf Eskola de Barcelona lloguen material per hores i també en fan classes.

5. Piscines urbanes
Us fa al·lèrgia la sorra de la platja? O potser la culpa és dels guiris? Una altra manera de prendre el sol és possible a la ciutat: les piscines urbanes. N’hi ha de competició (literalment) com la Piscina Municipal de Montjuïc, aquella on es feien els salts olímpics de Barcelona '92 amb vistes d’infart. O bé, n’hi ha d’altres més de barri però totalment a tenir en compte, com la del Parc de la Creueta del Coll.

6. Cineclub d’estiu als Cinemes Mèlies
Una altra proposta cinèfila per aquestes dies tan calorosos. Els cinemes Mèlies s’han renovat totalment, però segueixen oferint la seva programació al mateix preu increïble (4€ els dilluns, 6€ la resta de la setmana). Aquest estiu, però, també ofereixen cada dia un clàssic, antics i moderns, per 3€! Més barat ni a Andorra! Podeu consultar tota la programació al seu web.

7. La Caseta del Migdia
Seguim parlant de menjar, en aquest cas de carn a la brasa. La Caseta del Migdia, com diu el seu web, és un dels secrets millor guardats de Barcelona. Situada al mirador del Migdia de Montjuïc, ofereix unes vistes increïbles de la ciutat, a més a més, de ser l’únic lloc on es pot observar la posta de Sol. S’hi fan barbacoes de dijous a diumenge durant tot l’estiu acompanyades de rumba, bossanova o flamenc segons el dia. Totalment recomanable!

8. Antikaraoke
L'Antikaraoke és un incombustible de la ciutat que tampoc tanca per vacances. Això sí, es trasllada de l’habitual dilluns al dijous. Ideal per portar les visites i que coneguin la nit més freak de Barcelona.9. Festes Majors de Gràcia i de Sants
Un clàssic estiuenc. Cadascuna amb el seu estil i la seva personalitat, ni millor ni pitjor. A la Festa Major de Gràcia podreu gaudir del Festigàbal i de moltes altres activitats que es publicaran aquest divendres al seu web. Enguany, a la de Sants, hi tocarà l’Anna Roig i L’Ombre de Ton Chien dins dels actes unitaris, però carrer per carrer també podrem gaudir de moltes més activitats. Igual que a Gràcia, el programa es publicarà més endavant.

10. Les Gandules
El cicle de Les Gandules del CCCB enguany compleix una dècada. Aquest any, un comitè d'experts ha seleccionat 9 títols que, malgrat haver estat aclamats pel públic i per la crítica als principals festivals de cinema, no han trobat encara el seu lloc en els circuits comercials. Us recomanem anar-hi aviat, les gandules són extremadament cómodes, però només n'hi ha pels primer que hi arriben!

* Les fotos són de la pàgina de facebook de la Pukas Surf Eskola de Barcelona i de la pàgina web de les Festes de Gràcia.