13 de jul. 2012

LA TECNOLOGIA DELS JJOOCom cada quatre anys, s'apropa una de les cites més importants, tots uns Jocs Olímpics. Enguany es duran a terme a Londres. La capital del Regne Unit no només vol ser un nou referent en la història de l'esport sinó també vol convertir-se en l'esdeveniment digital més important de tots els temps. Si vols saber com, t'ho expliquem després de l'hipersalt.

Quan parlem d'Olimpíades, és inevitable parlar o, com a mínim, pensar en Barcelona 92. Va ser un abans i un després en el concepte modern que tenim d'aquest esdeveniment universal. I si ho pensem bé, tot i que soni a un argument recurrent, es van poder organitzat de manera admirable per tot el món sense tenir tota la tecnologia de la que disposem avui en dia. Ni telèfons mòbils, ni Internet, ni televisió digital, ni moltes altres coses.


Hi ha coses inimitables


Londres vol ser un altre punt d'inflexió en l'història i vol que els seus Jocs Olímpics siguin recordats durant la resta d'anys i comparats per ser una de les millors edicions. I per aconseguir-ho volen aprofitar-se de tots els millors avenços tecnològics possibles. Per començar volen aprofitar la difusió digital per poder emetre el màxim d'esports possibles. Es calcula que la BBC, des de la seva web especial per l'ocasió, emetrà fins a 240 hores diàries de diferents proves esportives. D'aquesta manera, durant els 17 dies que duren els Jocs, s'emetrà fins a 1 any de contingut multimèdia.

A això s'ha de sumar la cobertura mitjançant les xarxes socials (Twitter, Google+, Facebook, Youtube, entre molts d'altes no tan majoritaris). Volen aconseguir que la gent pugui tenir la visió des de dintre, mitjançant els propis esportistes que, amb limitacions (sense publicitat, i sense parlar dels altres competidors), donaran un altre punt de vista.

Omega, els de sempre, però amb millors temps


Tecnologia de gravació directa en 3D, cronometratge molt més precís, equipament a mida i que augmenta el rendiment, Wifi gratis als taxis o, fins i tot, nova tecnologia en termes de defensa (exèrcit i policia estaran totalment a l'aguait), són altres dels elements diferencials. I fins i tot , el primer atleta que podrà competir amb pròtesis en comptes de cames. Això si que serà un gran avenç.