10 de jul. 2012

HYPERPOTAMUS TORNA A BARCELONA


Fa uns anys uns amics que organitzaven concerts a Girona em varen quasi obligar a assistir a un dels bolos que muntaven. Era al bar El Cercle del carrer Ciutadans i l'artista en qüestió es feia dir amb el nom artístic d'Hyperpotamus. Vaig assistir-hi i des de llavors sóc millor persona. No, home, és broma, però vaig flipar una estona llarga i ara, en assabentar-me que torna, m'he posat content.

Era el 2009 o 2010 i l'home estava tan content de venir per aquí dalt (és madrileny) que feia tard. Per visitar la Costa Brava havia necessitat més temps del previst i, quan feia una estona llarga que havia passat l'hora d'inici, va saltar d'un cotxe davant mateix del bar. Cap problema, perquè en un tres i no res tenia la pedalera muntada i els micròfons a punt.

I ja està, perquè l'Hyperpotamus no fa servir res més, tan sols juga amb els sons que pot produir el cos humà: veu, picar de mans o picar la primera superfície que trobi. Té una tècnica molt ben desenvolupada i va al límit de la repetició i pesadesa, però amb una alegria i una frescor que embadaleix alhora que fa somriure.Després d'aquest concert se l'ha pogut veure a l'Heliogàbal o al Festus de l'any passat, i ara tenim una nova oportunitat de veure'l.
Aquestes són les dates:

12 de juliol: Xiringuito El Pebre (Premià de Mar)
13 de juliol: Music Hall (Barcelona)
14 de juliol: Festival Emergent (Madremanya, Girona)
15 de juliol: Jazz Cava (Vic)