30 de jul. 2012

CLIPS IMPERDIBLES #53

  
Si del videoclip es diu que vampiritza altres formats com el videoart, el cinema o la moda, amb els videojocs tampoc es queda enrere. Ivan Safrin ha elaborat aquest joc d'estètica vuitantera en el qual els obstacles apareixen més o menys de pressa depenent dels alts i baixos de la cançó “Geometry of Love”, de Chromatics. La protagonista del joc és una figura humana, gairebé una silueta, que vola per l'univers en només una direcció i un objectiu: aconseguir tocar tantes estrelles com sigui possible, tot evitant les formes geomètriques que van apareixent en concordança amb la cançó.

Ja fa dies vam veure els clips pels temes “Breezeblocks” i “Taro” del nou àlbum “An Awesome Wave”, d'Alt-J. Sembla que, de cada nou vídeo que estrenen, val la pena parlar-ne, i és que fa pocs dies van treure el que Alex Southam ha realitzat pel tema “Tessellate”. Aquest nou treball pren per referència l'obra L'escola d'Atenes del renaixentista italià Rafael, per canviar-ne els protagonistes filòsofs que l'artista hi havia pintat i substituir-los per alguns gàngsters i altra gent molt xunga.
Si abans parlàvem de vampiritzacions, aquest retorn que Southam suposa a L'escola d'Atenes em fa pensar amb el conegut vídeo del tema “70 Million”, de Hold Your Horses, que proposava tot un recorregut per diferents peces considerades molt representatives de la història de l'art.


1. Chromatics - “Geometry of Love” (by Ivan Safrin)


2. Alt-J - “Tessellate” (by Alex Southam)


3. The Dig - “I Already Forgot Everything You Said” (by Olivier Wicki i Tyler Greco)


4. Dan Deacon - “True Trusht” (by Ben O'Brien i Dan Deacon)


5. Suckers - “Turn On The Sunshine” (by Julia Simpson)