16 de jul. 2012

CLIPS IMPERDIBLES #51

  
Aquells que van a la tele a fer de públic tenen una funció curiosa. Són espectadors alhora que formen part activa de l'actuació que es duu a terme. A més, es troben en el plató i, com un actor o actriu més, aparèixen en pantalla. Quina és la seva funció real? Actuar? Ser ells mateixos? No poden actuar de la mateixa manera que ho faria un espectador que veu el programa des de casa seva, pel simple fet que formen part del programa i no es veuen a ells mateixos, tal com sí que fa l'espectador que rep el programa emès per televisió.


El primer clip que us trobareu a continuació parteix d'una reflexió que apunta en aquestes directrius, encara que aprofundint molt més en el tema. Acompanyat d'imatges del programa Anatomy for Beginners, del Channel 4, el tema "Gobolinus", de Las barbas indómitas, passa a ser aquella acció que tots els espectadors del plató de televisió reben. Mitjançant el muntatge, Valentín Ramos Gea aconsegueix fer-nos empatitzar amb aquests espectadors, que d'alguna manera passen a ser actors i actrius. Si voleu saber més detalls sobre aquesta interessant peça, que m'atreveixo a situar en el camp del videoart, podeu llegir-ne les pròpies paraules de l'autor.


D'altra banda, recuperem Keaton Henson, de qui ja n'havíem vist clips aquí i aquí, amb la seva nostàlgia lenta i delicada a la qual ja ens té acostumats i acostumades. Plans llargs, una sola escena, en Keaton i una ballarina.
I en últim lloc, un altre treball de found footage per al tema "Don't Stop", de Gigamesh, amb imatges de la pel·lícula Death Race 2000 (1975) i que s'adapten perfectament a la música que acompanyen.

1. Las barbas indómitas - “Gobolinus” (by Valentín Ramos Gea)

Gobolinus - Las Barbas Indómitas por venuspluton

2. Keaton Henson - “To Your Health” (by William Williamson)


3. The Shins - “It's Only Life” (by Hiro Murai)


4. Opossom - “Fly” (by Sam Kristofski)


5. Gigamesh - “Don't Stop” (by Hiro Murai)

1 comentari:

Sergi ha dit...

Jo tenia una profe que ens deia que el públic era una peça més d'atrezzo.