2 de jul. 2012

CLIPS IMPERDIBLES #49

  
Comencem la setmana amb un clip pel tema “Taro”, d'Alt-J, fet amb footage de la pel·lícula documental Powaqqatsi: Life in Transformation” (1988), que pertany a una trilogia del director de documental experimental Godfrey Reggio. El muntatge del clip, dirigit i realitzat per David Dean Burkhart, en general està molt ben fet, fins al punt que podria semblar que les imatges han estat capturades expressament per acompanyar aquesta música.

Burkhart és un crac de l'edició de clips amb found footage, a més d'un treballador compulsiu (amb el més bon sentit de la paraula). Si repassem el seu historial, recordem que ell és l'autor de vídeos com el que vèiem als Imperdibles #42 pel tema “Blinders”, de Geographer; o per “Nova Anthem”, de Lower Dens, amb imatges de l'Apollo 11; o fins i tot pel “Five Seconds”, de Twin Shadow, amb un resultat que, en la meva opinió, és bastant més interessant que el del videoclip oficial.

La selecció que us he preparat per avui m'agrada especialment i podria comentar cada clip amb un bon paràgraf. És per això que, per no avorrir-vos, enlloc d'escriure sobre cadascun com acostumo a fer, prefereixo no dir-ne res més i deixar que opineu vosaltres mateixos i mateixes.

1. Alt J - “Taro” (by David Dean Burkhart)


2. Bravestation - “Western Thrills” (by Derek Wilson)


3. First Aid Kit - “Blue” (by Daniel Wirtberg)


4. Body Parts - “Doing Things” (by Dave Seger)


5. Hilary Hahn and Hauschka - “Draw A Map” (by Eric Epstein)