15 de juny 2012

WUAKI, EL NETFLIX D'AQUÍQue si Netflix, que si Google TV, que si Youtube emetent contingut a la carta... El negoci audiovisual canvia cada dia. Una de les proves és que tot just fa dos dies, la plataforma Wuaki.tv va anunciar que començarà a oferir, a l'estil de Netflix als Estats Units, emissió de continguts amb una tarifa plana inferior a 5 €. No saps de què parlem? Doncs després de l'hipersalt t'ho expliquem.

Fa uns quants mesos vam parlar sobre la nova televisió i sobre com estava canviant el negoci del cinema a casa. I vam parlar de Netflix, que és un servei ofert als EUA amb el qual, mitjançant una tarifa plana, pots veure molt i molt contingut audiovisual. No només pel·lícules noves, sinó també sèries de televisió, entre altres continguts. Tot això pagant una quota fixa mensual d'uns 8 dòlars (una mica més de 6 €).


El passat al present


El problema que té Netflix és que només s'hi pot accedir des de EUA. Però hi ha mètodes per veure'l des d'aquí: mitjançant una VPN (servei de pagament, al voltant dels 5 € al mes) ens connectem a una màquina allà i ens hi podem subscriure donant una adreça americana vàlida (que fàcilment podem trobar a Internet).

Però si no vols haver de fer tot això, Wuaki.tv, una start up catalana fundada el 2009, ha sigut comprada per Rakuten, que vindria a ser com Amazon però al Japó. Aquesta operació ha fet reactivar la plataforma (que així i tot ha crescut en usuaris un 150 % aquest any) ofertant nous paquets com el de la tarifa plana que podria ser de 5€ al mes per veure tant pel·lícules, amb més de 2.500 títols, com sèries (entre altres, Walking Dead, Mad Men o Gossip Girl).


Doncs no fa gaire flipàvem amb això


Segurament, a partir d'ara i si això té èxit, arribaran més plataformes amb serveis semblants i amb diversitat de catàlegs (cinema independent, especialitzat, etc.) i que fomentaran una competència de la qual en sortirà beneficiat l'usuari, és a dir, nosaltres.