14 de juny 2012

PERSONAL AND THE PIZZAS SÓN ELS MILLORS DEL MÓN


Molt poques coses a la vida poden superar un bon acudit. Oblideu-vos de tots els grups avorrits amb noms de catàstrofes climàtiques i doneu la benvinguda a Personal & the Pizzas, el millor grup del món.

La fórmula és tan senzilla que sembla mentida: cançons dels Ramones + arranjaments dels Stooges i Dictators + lletres sobre pizzes (i sobre no tenir un duro, sobre noies i sobre ser un perdedor, però sempre amb pizzes pel mig). Em direu que exagero, però no se m’acudeixen raons millors per estimar un grup incondicionalment. A més, són vells. O massa vells per cantar sobre pizzes i nenes, com si visquessin a una pel·li del Will Ferrell sobre tres fans dels Ramones que es van quedar penjats a l’institut i des de llavors no haguessin fet res més que ajuntar-se amb els col·legues dos cops la setmana, criar panxa i tenir sempre a la nevera un pack de sis cerveses barates. Sona trist, però el resultat és poc menys que gloriós.

Però deixeu-me rebobinar: a mi els Ramones no m’han tret mai la son. M’encanten alguns discos i cançons, i en detesto uns altres. Mai no he pogut decidir si em cauen simpàtics o si em fan mania. El primer cop que vaig sentir l’It’s Alive vaig pensar que era una merda. Quan un amic va gravar-me un recopilatori a l’institut vaig pensar que eren el grup més divertit del món, però, així i tot, no vaig girar mai de cara. No us vull mentir: per mi el disc ideal dels Ramones és un recopilatori amb totes les balades i mig temps, i les meves cançons favorites d’ells són “Here today, gone tomorrow”, “I wanna be your boyfriend”, “Needles and pins”, “My my kind of girl”, “Baby I love you”... Ja veieu per on van els trets: les més marietes. Per això sempre m'he tallat de dir-li a algú allò de: els Ramones són els millors, i creieu-me que m'agradaria molt fer-ho. Si sóc incapaç d’escoltar un disc sencer i les meves cançons favorites són les excepcions de cada disc o directament versions! Llavors, què nassos passa amb Personal and the Pizzas?
Doncs, per començar, tenen un munt de balades i mig temps. I són fantàstics. De debò. Gairebé sempre que escolto un grup que té com a principal influència els Ramones penso: per què collons copien tot el que no m'agrada dels Ramones i res del que m'agrada? Amb ells és al revés, calquen "I wanna be your girlfriend" i l'aprofiten per fer dues de les cançons més increïbles que hagueu sentit mai, com van fer sempre els millors Ramones amb els Beach Boys i els girl groups. A més, l'amic Personal canta exactament igual que Joey Ramone!
5 últimes raons per estimar Personal and the Pizzas:
. S'acaben de separar. Això no és necessàriament feliç, però penseu-ho així: ens estimaríem tant els Rutles si haguessin allargat la broma fins a l'infinit? La resposta és NO. Una bona broma ha de cuidar el tempo. Em fa molta pena no haver-los pogut veure mai, però m'alegra pensar que han fet tot el que havien de fer, i molt ben fet, a més.
. Les balades. Això ja ho he dit, però és que són MERAVELLOSES. Les podeu trobar a Internet si no teniu ganes de buscar massa. Teclegeu: "I don't feel so happy now", "Bored out of my brains", "Joanie", "I want you"... Us reto a trobar un grup actual amb aquesta quantitat de hits capaços de fer-te plorar i riure amb tantes ganes.
. Comencen un munt de cançons parlant. I, a més, sempre que ho fan són extremadament graciosos. Tot el que diuen és idiota i brillant a parts iguals. Si necessiteu exemples, poseu-vos "Diet, crime and delinquency" (el seu darrer single), on comencen recomanant als capullos com nosaltres que comencem a fumar, a beure i a barallar-nos, que ens animen a seguir menjant pizza i ens diuen que només així aconseguirem, un dia, ser com ells. Explicat per mi no té puta gràcia, però si ho fa el paio que es va menjar a Joey Ramone, la cosa canvia per bé.
. Són un misteri. No és maco que en plena era internàutica encara hi hagi grups dels quals no sàpigues res més que el que t'ensenya el que fan? Tenen sobrenoms, i quan veus les seves fotos i actuacions no sabries dir si són de veritat o t'estan prenent el pèl, si toquen a altres grups "més seriosos" o si no han tingut mai cap altre interès que no fos aprendre tot el repertori dels Ramones. No voldria saber-ho encara que pogués.
. Amb el seu únic LP regalaven una pinta amb el logo del grup. Es pot molar més?

Quique Ramos

1 comentari:

Anònim ha dit...

oh, un grup monotema? http://dancingfordecadence.blogspot.com.es/2012/04/bici-hardcore-bici-hardcore.html