22 de juny 2012

LA COMPETÈNCIA DE L'IPAD?
Qui no hagi sentit parlar encara de l'iPad és perquè no l'interessa gens la tecnologia i segurament tampoc l'interessarà aquest post. Però per la resta, sabem que és un dels gadgets que ha revolucionat el mercat de la tecnologia en l'últim any i mig. Descartat en molts altres formats, el tablet d'Apple no ha deixat de tenir èxit des del seu llançament. Però ara li surt un possible competidor. Saps quin és? Nosaltres t'ho expliquem a l'altra banda de l'hipersalt.Fa poc més d'un any, amb el llançament de l'aparell, vam parlar sobre l'iPad i sobre si tindria o no èxit. Però ara mateix podem dir que, després d'haver llençat al mercat tres versions d'aquest producte (la última fa poc més de dos mesos), l'encert ha estat totalment rotund. Apple ho ha tornat a fer quan una gran part de fabricants ho havia intentat abans i ho ha intentat després però sense aconseguir ni una part dels triomfs de la companyia de la poma mastegada.

El vídeo de presentació del nou competidor de l'iPad acollona una mica
Malgrat aquest panorama, hi ha una empresa que ha volgut apostar alt per un èxit on la resta no ho ha aconseguit. Aquesta empresa és ni més ni menys que Microsoft, els creadors de Windows i Office entre d'altres productes, sota el nom de Surface. Especialitzats sobretot en programari més que en hardware, la seva aposta ara mateixa és ferma, i només amb un vídeo on només es poden veure uns petits detalls, i amb una presentació en públic a una de les seves nombroses conferències, han aconseguit que inclús la CNN en fes ressò.I amb què volen superar l'iPad? Doncs per començar, les prometen molt felices amb el nou sistema operatiu que apareixerà en breu, el Windows 8 i la seva total adaptació a dispositius portàtils amb el seu Metro Style, que és un concepte de disseny totalment diferent i molt icònic i intuïtiu, però intentant allunyar-se a l'estil natural que té el sistema operatiu d'Apple. També volen apostar fort per l'ús del teclat, l'aparició de ports USB, la mida de la pantalla o la potència del processador.

L'humor és més ràpid que les novetats tecnològiques
És clar que Apple sembla que ho faci tot molt bé i que gairebé ningú s'atreveix a plantar-li cara. Estarem molt atents a veure si realment aquest nou rival és un rival com cal o és un altra bluf com han estat la resta dels que ho ha intentat.