26 de juny 2012

GUIA PRÀCTICA DEL FARADAY 2012


Aquest cap de setmana es durà a terme una nova edició del Faraday a Vilanova i la Geltrú. I en van nou!!! Poca broma. Us fem un petit repàs, aleatori i potser esbiaixat -ja em disculpareu-, però la qüestió és anar previngut.

Divendres 30 de juny
GRAN AMANT
Cal estar atents a aquesta proposta que ens arriba des de les Illes. Amb membres d’Oliva Trencada i de The Marzipan Man rendeixen homenatge al pop sorollós de la dècada dels noranta i a textos surrealistes.
MATES MATES
No paren. Diria que aquest estiu toquen a tot arreu. Em remeto al que es va escriure a l’entrada sobre el PopArb.
AINARA LEGARDON
La proposta arriscada d’Ainara Legardon torna a aquestes terres després de la gira de presentació del We Once Wished. Cançons obtuses, dures, però fetes des de l'intimisme i dictades sobre ritmes sincopats. Els que ja l’hem vista sabem de què es tracta.
JOAQUÍN PASCUAL
Des d’Albacete, una de les llegendes vives de l'indie estatal. Autor d’un bon grapat d’himnes, ja sigui amb Surfing Bichos o Mercromina. Sense anar més lluny, Nada Surf va incloure una cançó de Mercromina al seu àbum de versions. En aquesta ocasió, ens presentarà el darrer treball en solitari. Una gran oportunitat.
BOWERBIRDS
El disc que vénen a presentar, el tercer de la seva carrera, ha estat parit a can Bon Iver. Això ja ens dóna les primeres pistes, folk en la línia talla-venes íntimista. Els fans de Devendra Banhart o Joanna Newsom estaran d’enhorabona. Una oportunitat immillorable per veure’ls en directe.
HERMAN DUNE
Poc més a afegir sobre aquest duet, que en els darrers temps ens ha visitat amb relativa assiduïtat. Totes les línies del folk, des de les més melancòliques a les més arrauxades, es troben en el projecte dels francesos.
GINFERNO
No tinc cap paraula a mà per definir la proposta que defensa el quartet de Madrid. Una salvatjada. Atrevits i iconoclastes, em costa trobar algun altre grup que vagi en paral·lel. Gran oportunitat per veure’ls en directe.
LOVE OF LESBIAN
Calen presentacions? Els incansables de Sant Vicenç dels Horts tornen a la càrrega. Després d’arribar a unes cotes d’èxit mai imaginades amb 1999, se’ls presenta una segona meitat d’any moguda amb la presentació arreu de La noche eterna. Los días no vividos. Podem anar escalfant motors a Vilanova.

Dissabte 30 de juny
OCELLOT
La gran esperança de l’avantguarda feta aquí. Fan de l’experimentació la seva raó de ser. Cal veure’ls en directe, ja que varien la formació amb què han gravat el material enregistrat fins a dia d’avui i les composicions varien sensiblement. Cal veure’ls.
SENIOR I EL COR BRUTAL
Vells coneguts d’aquest blog, els de València ja els tenim calats. Folk-rock d’arrel ianqui, sobretot en la vessant més clàssica, a la qual professen devoció, però també amb les propostes més actuals, com deixen palès en els directes energètics que defensen.
JULI BUSTAMANTE AMB FRED I SON
Una de les propostes més interessants que ens depara l’edició d’enguany. L’incansable i incombustible Juli Bustamante amb Fred i Son i J. Irizar. Suposem que es centrarà en temes del cantautor valencià, però, perquè és un directe únic, podem veure qualsevol cosa. Valdrà la pena.
FRIDA HYVÖNEN
L’altre as de copes que l’organització s’ha tret de la màniga. Compositora sueca aferrada al seu piano presentarà To The Soul. Ens sorgeixen moltes incògnites, com veure com s’ho farà en directe, sobretot pels arranjaments electrònics. Així i tot, promet.
JOSH ROUSE & THE LONG VACATIONS
En Josh Rouse fa temps que corre per aquí. Ara acompanyat pels The Long Vacations i qui sap si per algú més, oferirà el que millor sap fer: aquest pop d’autor que tant s’acosta al folk com tomba cap a altres sonoritats més càlides. Un dels altres plats forts.
LA CASA AZUL
Potser deu ser l’únic músic de per aquí que ha sabut traslladar el coneixement enciclopèdic que té de la música pop a la proposta que lidera. Amb Polinesia Meridional ha firmat un disc rodó, de cançons pop perfectes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

i us deixeu probablement una de les millors bandes nacionals que ha passat pel festival... El NuNiles tancant la nit de divendres....

Anònim ha dit...

i FASENUOVA??? cita imprescindible divendres a la nit!!!