18 de juny 2012

FESTIGÀBAL 2012 AL COMPLET


Fa setmana i mitja quan saltava la notícia que el Festigàbal (els concerts que munten la gent de l'Heliogàbal per les Festes de Gràcia) tornava a la plaça Rovira, un retorn que no ha estat exempt de polèmica perquè, sense anar més lluny, l'any passat quasi no es va celebrar, tot i que finalment varen reformular-lo i convertir-lo en el Festigàbal d'estar per casa tot passant-lo a celebrar al bar mateix.
Aquest any torna, i sembla que amb força. Amb el cartell tancat podem veure sobre la taula noms com Quimi Portet, Aliment, Beach Beach, Tarantula o J. Robbins (de Jawbox). Això serà els dies 19, 20 21 d'agost i aquí els tenim ordenats per dies:

Tal com s'havia fet altres anys i aprofitant la proximitat (espaial i temporal) amb el Sant Feliu Fest, porten (o bé conjuntament o bé un ajuda l'altre) J. Robbins, que tocarà cançons en acústic dels seus mítics grups Jawbox i Burning Airlines. A més a més, ambdós festivals també compartiran Beach Beach als seus cartells. Recordem que el grup mallorquí establert a Barcelona està en un estat immillorable i ja varen demostrar al Primavera Sound el seu gran moment de forma.
La repetició al Festigàbal d'estar per casa la fa la jove banda Aliment. Sense tenir encara un LP, els gironins trepitgen fort i recullen bones crítiques així com bons balls a cada concert.Tarantula és el grup de casa d'enguany. És el grup dels del cartell que més cops ha tocat al bar a excepció dels dos caps de cartell. En total, Tarantula haurà tocat ni més ni menys que un cop al bar de Gràcia.

Els dos caps de cartell són Quimi Portet i en Pascal Comelade amb l'Enric Casasses.L'ex-Último de la fila presentarà el seu últim treball Oh My Love, mentre que el duet Comelade-Casasses reprendran el que varen fer el 2007 al Festigàbal mateix.El combo jazz Astrio i uns per descobrir Salvaje Montoya (surf, rock, garatge i en Blanca de Manos de Topo amb una guitarra penjada) també pujaran a l'escenari de la plaça Rovira.

A més a més dels concerts tradicionals, el Festigàbal farà una parada pels més petits on Reggae per a Xics interpretarà cançons tradicionals catalanes en versió reggae.

La programació per dies comtarà amb una actuació abans de sopar més dues més entrada la nit:

Diumenge 19:
Quimi Portet
Aliment
Reggae per xics


Dilluns 20:
Salvaje Montoya
J.Robbins
Beach Beach


Dimarts 21
Astrio
Tarántula
Pascal Comelade

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon cartell, però sempre són els mateixos. Aliment (en menor mesura), Tarántula i Salvaje Montoya sobretot... Llàstima perquè amb tota l'escena que tenim tinc una sensació de constrenyiment , que els 4 que mouen els fils a la ciutat sempre col·loquen els seus amics i grups.

Muntsa ha dit...

I quins grups t'agradaria que hi toquèssin Anònim?

Il·lumina'ns!

AnònimOUS ha dit...

Manel i Mishima i Love of Lesbian. Fijo

Carlos ha dit...

suposo que no és el mateix anonim, perque si és el mateix, flipo amb el concepte d'escena que te.

Anònim ha dit...

Anònim3


A mi m’és igual a qui portin, jo si hi vaig hi aniré modo festiu i a passar-m’ho be, tu...però ja que esteu, què tal algo tipo Hannuman, Delorean, OSO, Carontte, Shellac, no sé, que al igual algun d’aquests grups ara mateix no estan per fer un bolo, però per demanar que no quedi!!!

Anònim ha dit...

Anònim 3

...o los Tiki Phantoms o Cordura que son de Bilbao però vindrien encantats ja que en breu treueu nou disco que segur que estarà la mar de be!!!

Anònim ha dit...

En quimi portet està molt b, però el comelade sempre es el mateix i ja cansa, i els aliment pq son amiguitos, hi ha 1000 coses molt mes interessants ara mateix

Anònim ha dit...

Por dios Comelade otra vez?