8 de juny 2012

ACTUABLE, CROWDFUNDING I L'ACTIVISME 2.0.S'ha acabat quedar-se passivament al sofà veient com passen i passen coses a la nostra societat sobre les que no en podem fer res. Perquè ens hem adonat que, mitjançant les noves tecnologies i, sobretot, Internet, podem aconseguir fites mai abans imaginables. No saps què és l'Actuable? Doncs aquesta i altres iniciatives activistes te les expliquem després de l'hipersalt.

Si alguna cosa està clara és que som un poble indignat. Indignats amb tot el que està passant al nostre voltant, amb aquesta gran crisi de la qual sembla que no toquem mai fons i indignats per veure que no són els que ens hi han ficat a dins els que la pateixen, sinó nosaltres, el poble. I com que estem més indignats que mai, comencen a néixer les primeres idees fruit de la consciència global per intentar fer alguna aportació i dir-hi la nostra.


L'impulsor d'Actuable


És per aquest motiu que estan sorgint diferents mecanismes i plataformes per poder elevar l'opinió del poble (o de la gent que hi vulgui participar) i tot gràcies a les tecnologies 2.0. Una de les que està tenint més repercussió últimament és Actuable. Fusionada amb Change.org per guanyar força a tot el món, es tracta d'una pàgina d'activisme popular on qualsevol persona pot proposar una iniciativa (sobre qualsevol temàtica) i on es poden recollir signatures per recolzar-la i dur-la a terme de manera oficial.

Aquesta última setmana, però, el canvi d'àmbit del crowdfunding (el conegut micromecenatge del qual us vam parlar fa unes setmanes) ha aconseguit la fita més alta d'aquest activisme 2.0: en un sol dia s'ha aconseguit recollir els diners necessaris per jutjar a l'ex-president de l'entitat financiera Bankia Rodrigo Rato. Vint mil euros en 24 hores. Tota una mostra que això no és cap broma.


El poder del poble


Quins seran els següents passos? Es podrà dur a terme el judici? Si els diners són l'impediment perquè el poble pugui dur a terme les seves iniciatives, s'ha trobat la manera definitiva per unir esforços i aconseguir complir-les? Ho veurem en els pròxims episodis...