16 de maig 2012

UPFRONTS 2012


Aquesta setmana les televisions nord-americanes estan de festa gran amb la celebració dels upfronts. Alguns us preguntareu que carai són els upfront... Pels profans, aquesta “paraulota” serveix només per anomenar les grans reunions periòdiques entre les cadenes nacionals i els principals anunciants perquè aquests últims comprin o reservin els millors espais publicitaris de cada canal. Als Estats Units els principals upfronts tenen lloc al maig a Nova York, normalment amb gales a llocs emblemàtics de la ciutat com el Radio City Music Hall o el Carnegie Hall. Durant aquestes festes les cadenes també anuncien les altes i baixes de la seva programació, a més de donar a conèixer les noves incorporacions a la graella i els horaris de la temporada de tardor.

Durant els escassos quatre dies que duren els upfronts el flux d’informació sobre sèries caigudes i sèries salvades de la crema és tan elevat que es fa difícil de seguir. Per això ens quedarem només amb les futures estrenes més sorprenents, ja sigui per bé o per mal.

Entre les grans apostes de la NBC per la nova temporada destaquen dos noms propis: J. J. Abrams i Matthew Perry. El primer intentarà tornar a enganxar els espectadors a la petita pantalla amb Revolution, una sèrie que plantejarà com seria el món si la principal font d’energia del planeta s’esgotés i la civilització retrocedís fins l’època preindustrial. Una alternativa energètica misteriosa i la lluita per la supervivència seran dos dels elements claus d'una de les novetats que més expectació ha generat fins ara. Pel que fa a Perry, l’actor torna a la cadena que li va donar la fama amb l'estrena de Go on, una comèdia sobre un comentarista d’esports que per superar la mort de la seva dona es veu obligat a assistir de forma regular a teràpia de grup. Aquest serà l’enèsim intent de Matthew Perry d’espolsar-se del damunt el record de Chandler Bing de Friends (NBC), després de diverses temptatives fracassades com 60 Studio i Mr. Sunshine.Altres cadenes, com per exemple la CW, especialitzada en producte teen, han decidit “refregir" personatges ja coneguts pel gran públic. És el cas de The Carries Diaries, que recupera Carrie Bradshaw, aquest cop explorant els seus dilemes de joventut. Segons sembla, CW considera que no vam patir suficient amb la darrera incursió a la gran pantalla de la reina de Manhattan i les seves amigues i ens vol delectar amb noves aventures de la fashionista. Una sort saber que, gràcies a aquesta nova sèrie, podrem descobrir si el personatge que va fer famós Sarah Jessica Parker també somniava amb manolos quan tenia quinze anys o si, per contra, estava preocupada pel seu acne com la resta dels mortals. Entre els altres projectes de la cadena, destaca una nova versió de The Beauty and The Beast, història que ja vam veure a la petita pantalla als anys 80. Aquest cop la protagonitzarà el mite eròtic dels fans de Smallville, Kristin Kreuk.

Per la seva banda, la Fox, que ha fet molt feliços els seguidors de Fringe indultant-la una temporada més, recorrerà a dos Kevins per escalfar les nits de la midseason: Kevin Bacon i Kevin Williamson, il·lustre creador de la mítica saga Scream i de la no menys popular Dawnson’s Creek. Aquest cop, però, la producció no té res a veure amb adolescents, sinó amb assassins en sèrie. The Following retrata la fugida de l’assassí Joe Carroll (James Purefoy) del corredor de la mort, on complia condemna per la mort de catorze estudiants universitaris. Per evitar que l’assassí perpetri una nova matança, l’FBI recorre a l’agent Ryan Hardy (Kevin Bacon), responsable de la detenció de l’assassí i que encara arrossega seqüeles del seu primer enfrontament amb el criminal. Haurem d'esperar fins la midseason per saber si aquesta sèrie tindrà més sort que la tan esperada Alcatraz, cancel·lada per la Fox en la seva primera temporadaDurant la temporada de tardor i midseason, la Fox incorporarà a la seva cartera de comedies, entre les quals figuren Glee i de New Girl, les sèries The Goodwin Games, sobre tres germans que hauran de superar un reguitzell de proves si volen cobrar l'herència del seu pare, i The Mindy Project, sobre una metgessa realment brillant en la seva professió, però un desastre en la seva vida personal.

Finalment, l'ABC, que aquesta temporada ha aconseguit un inesperat èxit amb Revenge, es vol refer de les ferides produïdes pel desengany de Pan Am amb el drama country Nashville, protagonitzat per Connie Britton (Friday Night Lights, American Horror Story). L’actriu interpretarà una cantant de country en hores baixes que s'enfronta a una cantant més jove a qui donarà vida Hayden Panattiere. La temàtica, que recorda una mica a la pel·li Country Strong de Gwyneth Paltrow, no és a primer cop d'ull gaire engrescadora.

Si el cap encara us funciona, és el moment d'agafar paper i boli i començar a fer la vostra tria per la nova temporada.