4 de maig 2012

UN PENDRIVE A INTERNETPotser molta gent ja n'és conscient, però hi ha molta altra gent que encara no sap que pot fer servir Internet com si fos un pendrive que pot portar allà on la xarxa sigui accessible. I ara que fa pocs dies que Google va llençar definitivament el seu propi servei d'emmagatzemament sota el nom de Drive, aprofitarem per fer un breu repàs sobre què és tot això exactament, quin beneficis té i així podreu decidir si tot això és útil o no. Com sempre, després de l'hipersalt.

Quantes vegades has volgut portar aquelles fotos d'aquell viatge en conjunt a la teva reunió de col·legues de la colla, o has volgut ensenyar el vídeo que fa tants dies que edites al teu cap, o passar el disc aquell que et vas baixar fer la còpia de seguretat per poder-lo compartir amb la resta dels teus amics. És llavors quan penses que hauria estat una sort haver-te comprat aquell pendrive que vas veure l'Fnac i que no vas poder perquè anaves just de pasta (ai, la crisi!).


Ja no hauràs de portar res innecessari


Però qui vol un pendrive si tenim Internet a tot arreu? Aquesta és la solució de cada vegada molta més gent. Serveis com Dropbox o Skydrive ens permeten pujar i baixar arxius personals (de gairebé qualsevol tipus) a un espai individual (des dels 2.5 GB i fins als 25 GB) de manera totalment gratuïta, tot i que després et pots fer usuari de pagament per guanyar més espai o gaudir d'altres serveis més complets. I tot això des de qualsevol punt amb Internet i des de gairebé qualsevol dispositiu amb accés a la xarxa.

I com que cada vegada hi ha més usuaris que fan servir aquest tipus de servei, la competència no deixa de créixer, cosa que fa que els usuaris finals en sortim afavorits. Perquè tot just fa pocs dies Google, uns que últimament no se'n perden ni una, van llençar a la xarxa el seu propi servei sota el nom clau de Drive. D'entrada ofereixen 5 GB de manera totalment gratuïta i amb prestacions simil·lars a la resta de la competència.


No és cap secta, és... Bé, potser sí


Això sí, en el cas de Google, aneu molt amb compte amb les condicions i termes d'ús del servei, ja que podem trobar que les nostres dades, que pensàvem que eren personals, apareguin exposades a la xarxa lliurement i amb el nostre consentiment. Nosaltres us avisem per si de cas.