18 de maig 2012

LEMON DAY 2012, A LO TOCER SE VIVE MEJOR


El festival de Capellades, el Lemon Day, ve més fort que mai. Si fins ara hi havia confirmats  Betunizer, Ainara LeGardon, Marina Gallardo i Senior i el Cor Brutal, avui, i en exclusiva per a GN, es confirmem dos grupsR més que… Què vol dir dos "grups"? Dos GRUPASSOS que, de ben segur, faran que us tremolin les cames i que els vostres esfínters us traeixin.

Aquest 7 de juliol, pel preu de zero euros i juntament amb els grups citats, podrem veure Aina i Lisabö al Lemon Day (pausa per a buscar un kleenex).

De veritat, no se m'acudeix com millorar el cartell d'aquest any a Capellades. Només penso a portar una farmaciola per reanimar la gent un cop hagin vist del tirón Betunizer, Aina i Lisabö. Una farmaciola i una fregona.El Lemon Day està fet sense pressupost i tots els integrants de l'organització ho fan tot per tenir al seu poble un festival d'entrada gratuïta.
L'Associació d'amics del rock'n'roll i una mica de pop de Capellades porta des de 2005 donant la brasa amb el Lemon Day, per on han passat grups com Nueva Vulcano, Nisei, Furguson, Joan Colomo, Pony Bravo, Two Dead Cats, Fordamage o Za!.

No cal dir que el festival d'un dia de Capellades està entre els nostres preferits. Des de l'inici d'aquest humil i genial blog hem intentat difondre i apropar aquest festival amb la convicció que paga la pena.
Porteu el cotxe al taller, poseu-lo a punt, perquè el 7 de juliol no us quedarà més remei que anar fins a Capellades a cremar calories.

Hòstia puta! Que veurem Aina i Lisabö i, a més, en un ambient immillorable!

El grup de l'Artur Estrada (també, de Nueva Vulcano) reapareix poc sovint. De fet, després de la seva separació tan sols és el tercer cop, i qui sap si l'últim! Aina ha sigut, és, un dels grans per sobre del temps. Una carrera envejable i uns seguidors ferms ho corroboren, però, cal parlar a aquestes alçades de qui són Aina? De veritat?Els bascs Lisabö potser són la millor banda de l'estat i són una de les millors bandes del món mundial. M'agradaria ser en Quique Ramos i dir que són millors que els Beatles, però no ho sóc, així que només ho donaré per sabut. Però és que a més a més de ser la bandassa que són, aquells que els han vist ja amb el seu nou treball Animalia Lotsatuen Putzua (Bidehuts, 2011) diuen que estan en el seu millor estat de forma. Però, si el que hem vist ja era el millor del món, què cony fan ara?
Haurem d'anar a Capellades, no tenim cap altre remei.Aprofitem el post per repassar els altres quatre grups confirmats i que hem anat anunciant a través del facebook del GN.Els valencians Senior i el Cor Brutal portaran el seu pop folk anti pop i anti folk (i anti la seva terra pel que es pot escoltar a la cançó "València eres una puta"). També tindrem la gran Ainara LeGardon, una de les veus més interessants de l'Estat que, en diverses ocasions, ja ens ha visitat. El seu últim disc, We once wished (Aloud Records, 2011), és el seu punt més àlgid de moment i només amb ella el Lemon Day ja seria un festivalàs. Marina Gallardo porta un altre toc pop folk femení al festival. La seva carrera, ara per ara, és una promesa, però bolo a bolo està agafant una desimboltura més que notable.Tanquem els grups del Lemon Day tonant a lo tocer. Betunizer formen part de la meitat del festival tocer amb la seva falta de respecte per tot el que no sigui música. Podríem parlar hores i hores de Betunizer perquè el seu últim treball, Boogalizer (Bcore Disc, 2012), estarà molt alt a les llistes del millor del 2012, però ja varem fer una ressenya per això.