24 de maig 2012

ENTREVISTA A 'UN ALTRE DIJOUS'Diuen que els dijous són els nous divendres i els dimecres, els nous dijous. També els dissabtes són els nous diumenges, vaja alguna cosa així. El cas és que tal com us vam anunciar l’altre dia, avui comença al Razz Un altre dijous, un nou cicle de concerts que vol ser un aparador mensual de la música feta en aquest país. Hem entrevistat a la Marta López i al Marc Ventosa, responsables del projecte, perquè ens expliquin les raons per les quals l’han dut a terme i les fites que pretenen assolir. Recordeu que tot comença aquesta nit amb els concerts de Seward, Narwhal i Sunny Graves dj set als plats.


Per què el Razz fa un cicle de concerts com aquest? D'on surt la necessitat? Com neix la iniciativa?

MARC VENTOSA: Degut a la bona salut de la música feta aquí en aquests últims anys ho veiem com quelcom necessari i que ens fa moltíssima il•lusió. La iniciativa va néixer sola, de programar a grups que ens entusiasmen i que rara vegada havien tocat a la sala.


Quin és l'objectiu d'aquest cicle? Que es vol aconseguir?

MARTA LÓPEZ: L’objectiu d'Un altre dijous és poder donar l’oportunitat a bandes locals mitjanes, petites o poc conegudes de poder tocar a la ciutat de Barcelona. Per altra banda, el fet de programar cada dia dos grups i un dj, et permet anar a veure una banda que t’agrada i descobrir-ne una que potser no coneixes tant. El que volem aconseguir és donar una continuïtat mensual on la gent pugui gaudir de bona música, de diferents estils i a un lloc on normalment no es feien aquests tipus de propostes.

Creieu que ha canviat el panorama local/català entorn a la música d'ençà 10 anys?

MARTA: Evidentment que sí. Des de fa uns anys, el panorama musical català ha crescut en tots els àmbits, tant musicalment com per part del públic. La música que s’està fent aquí actualment ha fet un salt qualitatiu molt important i a més, hi ha propostes per a tots els gustos i estils.

I el públic? Ha canviat?

MARTA: Sí. El públic s’ha anat "educant" per dir-ho d’alguna manera, durant tots aquests anys i crec que actualment a Catalunya hi ha un públic molt més exigent que abans, si més no, una gran part.

Què podem esperar tècnicament de la Sala 3 del Razz per aquests concerts?? Amb quina consideració es rebran els grups?

MARC: els grups els rebrem amb la mateixa exigència que rebem a grups internacionals, no hi ha diferencia per nosaltres. D’altra banda, la sala tres és petita, de distàncies curtes, idònia per conèixer de prop els artistes, es una carta que ells mateixos han de saber jugar.

I l'horari? Estaran dins d'un abominable “horari Club” o es tractaran els concerts com es mereixen? És a dir, amb l'exclusivitat que un espectador que paga l'entrada espera.

MARC: els concerts seran en horari de concert de tota la vida, cap a les 20:30 el primer grup i així fins les 12 de la nit mes o menys. El dj convidat acabarà de donar caliu a la nit i continuïtat a la proposta de cada dijous.

Veient les dues primeres programacions podríem dir que heu escollit una de freda i una de calenta. Està clar que el moment que viu la música 'alternativa' actual avarca molts gèneres, i sembla que vulgueu obrir el ventall, què podem esperar de la resta d'”altres dijous”? Seran més eclèctics? Hi haurà algun tipus de continuisme?

MARTA: Una de les coses que teníem clares quan vam començar aquest cicle era que no ens volíem tancar a cap estil musical. Tant a Barcelona com a Catalunya hi ha molts festivals, sales o bars on es programa un estil concret de música i no volíem tancar-nos les portes o etiquetar-nos en cap estil.

Quantes cites podem esperar? I què en podem esperar?

MARC: una mensual i esperem poder fer-ho el màxim de temps possible. Posarem tot el carinyo necessari en fer-ho i esperem que el públic ho sàpiga apreciar i vingui cada mes. Nosaltres mirarem de que hi estiguin a gust, ara ja es qüestió de temps i del boca-orella.