11 de maig 2012

EL NOU WHATSAPP?És innegable que Whatsapp ha fet canviar totalment les nostres comunicacions via telèfon mòbil tal com les coneixíem fa uns anys. Hem deixat d'enviar missatges de text i, fins i tot, de fer trucades curtes per, d'aquesta manera, aconseguir estalviar-nos diners. Per això, tothom es vol pujar al carro dels sistemes de missatgeria instantània com el Whatsapp, com ho ha fet aquesta setmana Telefónica. Vols saber de què t'estem parlant? Doncs després de l'hipersalt ho veuràs.

Un dels grans avenços en les telecomunicacions dels últims anys ha estat, sense cap mena de dubte, l'aparició del sistema de missatgeria instantània Whatsapp. Tot i les seves mancances (com que, per exemple, no tingui un client per poder-lo fer anar al nostre ordinador i escriure des d'allà) és un dels sistemes de comunicació més multitudinaris.


Que bé que vivíem abans amb la nostra tecnologia...


Qui de vosaltres no el fa servir per parlar amb la parella, per fer un xat de grup per quedar per sopar, per enviar una felicitació del Nadal a aquell amic del qual mai en saps res però que t'envia tonteries o, fins i tot, per avisar els pares que arribaràs tard a dinar. I quan un servei s'estén d'aquesta manera, sempre hi haurà una o vàries grans empreses darrere per veure com aconseguir fer negoci amb tot això.

En el nostre cas, ha estat una de les operadores mòbils, Telefònica, mitjançant una divisió amb seu a Londres, que ha fet un llançament a nivell internacional d'una aplicació desenvolupada, en principi, per a qualsevol dispositiu i operador mòbil, però que ara mateix només està disponible per iPhone. L'aplicació és totalment gratuïta i podrem enviar missatges a la vegada que la fem servir per trucar gratis amb el seu sistema de veu sobre IP com fa actualment Skype.


Encara falta decidir sota quina companyia ho trauran


Diuen que serà un dels reptes amb els quals haurà d'enfrontar-se Whatsapp. O potser serà un fracàs més dintre de la companyia estatal. El que sí que és clar és que han entrat amb força ampliant els serveis que ofereix Whatsapp i pretenen oferir una altra eina social, Joyn, que estarà disponible al voltant d'aquest estiu i del qual parlarem més endavant.

2 comentaris:

Mitjons a la bragueta ha dit...

Ep, mireu-vos l'app LINE, whatsapp asiàtic.

I ara al comentari: Whatsapp és la puta aplicació més intrusiva del planeta. Odio necessitar-la i li restringiria el 3g només a l'app moltes hores del dia. Hi ha matins que em pixaria en els seus servidors i calaria foc a les cases dels programadors. Amb alegria. No em baixaré una altra aplicació i menys si tefornica és al darrere.

Christian ha dit...

Tots hem comés el pecat de menysprear un producte (sigui de tecnologia o no) perquè hi havia tal marca o tal companyia darrera. I després ens adonem que si evitem aquest "fanatisme" (jo el primer, eh?) podrem veure que els productes en sí són molt bons. Però bé, és una opinió...