14 de maig 2012

CLIPS IMPERDIBLES #44


L'important és començar amb bon humor i això és el què us proposo avui: de primer, el nou clip de Here We Go Magic. Una història bastant còmica entre un avi i un robot ballarí. Sense abandonar l'aire festiu, però portant-lo al món dels negocis, us trobareu, de segon, una colla de businessman asiàtics que van de viatge de negocis a L. A.

Explosions in the Sky també estan d'estrena i ens porten de viatge al passat a través de les fotografies d'un àlbum familiar. La relació entre imatge fixa i imatge en moviment que es produeix en aquest clip no deixa de ser interessant i, a més, ens fa adonar que les fotos que s'acostumaven a fer per l'àlbum de família segueixen uns patrons molt fixes i vincul·lats amb la tradició i la cultura de les societats occidentals -m'estic referint a esdeveniments com aniversaris, comunions, etc., els quals solen estar fotografiats de maneres molt similars a cada família. També, fent referència a la fotografia analògica, però anant una mica més enrere, Regina Spektor i Only Son s'enregistren amb pel·lícula Super 8 per narrar-nos una història que sembla que no acabarà amb anissos.

Per últim, comentar el més cinematogràfic de tots els vídeos d'avui, el que trobareu en quart lloc, pel tema "Rise Up, Careful", de Bodies Of Water. La narració que explica té un punt fragmentari, i és que comença amb un naixement, continua amb unes danses estranyes i acaba amb una peculiar entrevista de feina. Bé, mireu-lo i traieu-ne les vostres pròpies interpretacions, el que és segur és que la qualitat tècnica no us decebrà.

1. Here We Go Magic - "How Do I Know" (by Sean Pecknold )


2. Nick Waterhouse - "Some Place" (by Phil Pinto)


3. Explosions in the Sky - "Postcards From 1952" (by Peter Simonite & Annie Gunn)


4. Bodies Of Water - "Rise Up, Careful" (by David and Meredith Metcalf, Eli Born and Kevin Phillips.)


5. Regina Spektor & Only Son - "Call Them Brothers" (by James Holland)