8 de maig 2012

CATALANS A ANGLATERRALa música feta al nostre país viu el seu moment més dolç. Això no és cap novetat a aquestes alçades; estem parlant d'una escena consolidada que traspassa fronteres i es reclamada per festivals d'arreu del món per omplir part dels seus cartells. Aquesta mateixa setmana, un contingent de bandes autòctones marxen cap a Anglaterra, i no pas a servir cafès com volen alguns, sinó a mostrar el que millor saben fer: la seva música. Amics del Bosc, Maika Makovski, Mujeres, Me And The Bees o Seward són alguns dels noms que es podran veure a Londres i a Brighton en els propers dies. Sou pel Regne Unit i voleu saber on podreu veure tots aquests grupassos? Esteu només a un click!


Tot comença dimecres i a Londres. Dins les sessions Breakout que es fan a la sala Proud Candem podrem veure els Amics del Bosc, psicodèlia catalana de primer nivell i autors de la que va ser per molts de nosaltres la cançó de l'estiu del 2011, acompanyats per la meravellosa Maika Makovski, que presentarà el seu darrer treball Thank you for the boots, i també dels singulars Seward, que tenen un directe espectacular.

I segueix de dijous a diumenge a Brighton. Dins el Festival The Great Escape s'inclou el Tour Catalan Sounds que ja ha visitat el South by South West a Austin i el Canadian Music Week a Toronto. A la localitat costanera anglesa els grups convidats són Amics del Bosc, Seward (que, com veieu, fan doblet a terres angleses), Me and the Bees, Mujeres, Ninette And The Goldfish, Oso Leone, Furguson i The Suicide Of Western Culture. Tots compartiran cartell amb gairebé 300 artistes força emergents i d'altres que no tant com Mistery Jets, The Twilight Sad o Maximo Park per citar-ne tres. Bona música, hooligans i cerveses voladores. Promet!