13 d’abr. 2012

Posa una estrella a la teva sèrieEls “cameos” o les aparicions estel·lars són un recurs bàsic en qualsevol sèrie. Comptar amb una estrella musical o cinematogràfica és senyal que la sèrie funciona i que té el suficient ressò com perquè gent que normalment està molt ocupada perdi un dia o més per rodar un parell d’escenes.

Unes de les darreres sèries en incorporar una cara coneguda a una de les seves trames ha estat The Big Bang Theory (CBS). En el capítol de la setmana passada, la sèrie, una de les comèdies de situació més popular de la televisió nord-americana, va comptar amb la presència del físic Stephen Hawking. Un “cameo” totalment comprensible si tenim en compte que els protagonistes de The Big Bang Theory són un grup de científics amb un punt d’alienació social. Sheldon Cooper, estrella per mèrits propis de la sitcom, demostra que és capaç de qualsevol cosa per conèixer Hawking, malgrat que la trobada amb el seu ídol pugui ser decebedora.Moltes sèries recorren a actors o personatges populars per afegir un moment simpàtic a les trames. Un exemple paradigmàtic d’aquest recurs és Friends (NBC). Durant les deu temporades que va durar, la sèrie va rebre la visita de gairebé mig Hollywood. Actors com Jean-Claude Van Damme, Julia Roberts, Susan Sarandon o Brad Pitt (en aquell moment marit a la vida real de Jennifer Aniston) van tenir papers destacats en les aventures de Ross, Chandler, Joey, Monica, Rachel i Phoebe. De totes les aparicions estel·lars, una de les més divertides va ser la de Bruce Willis, que va aparèixer a la sisena temporada interpretant el paper del nòvio de Rachel Green que frega la cinquantena . El personatge era, al mateix temps, el pare intimidant de la nòvia de Ross (David Schwimmer), fet que facilitava la confrontació entre els dos. Malgrat la seva aparença d’home dur, Willis va donar moments còmics brillants a la sèrie. Un dels més recordats és l’escena en què Bruce Willis es mira al mirall i repeteix, a mode de mantra, que és una love machine. Ross, el seu “gendre”, presencia l’impagable moment amagat sota el llit. Gràcies a aquest paper Willis va guanyar l’Emmy com a Millor Actor Convidat l’any 2000.

Un altra sèrie que usa i abusa de les estrelles convidades és Glee (Fox). Fa poc els productors van anunciar que l’actriu Whoopi Goldberg i l’esgarriada Lindsay Lohan apareixerien en futurs capítols. La participació de Lohan és força sorprenent tenint en compte que en un episodi de la segona temporada va ser protagonista de diversos comentaris cruels. L’encarregada d’humiliar l’ex-estrella infantil era Gwyneth Paltrow, que interpretava el paper de la professora Holly Holliday en una col·laboració. A banda de l’actriu de Shakespeare in Love, una de les aparicions més sonades a Glee ha estat la de Ricky Martin. En un surrealista capítol dedicat a l’espanyol (els alumnes de Glee estudien castellà), el cantant porto-riqueny canta i balla la cançó “I’m sexy and I know it”, la mateixa que han fet ballar a El Fary els responsables de l'APM.

Evidentment, en una sèrie dedicada al món de la música pop com és Glee no hi podia faltar la princesa del gènere, Britney Spears. Els responsables de la sèrie van dedicar-li tot un capítol, i van fer que el cor protagonista cantés alguns dels seus èxits més coneguts. Spears, que es va interpretar a ella mateixa, apareixia a les visions oníriques que patien els alumnes del cor cada cop que el dentista els administrava anestèsia. La princesa del pop ja tenia pràctica en això d’aparèixer com a estrella convidada en una sèrie. El seu paper de recepcionista amb aparença innocent a How I Met Your Mother (CBS, temporada 3) va causar furor.

Un altre dels “cameos” antològics de How I Met Your Mother és el d’Enrique Iglesias. El cantant va participar amb un paper gairebé fet a mida i amb un punt d’auto-paròdia. Es tractava d’un argentí seductor, guitarrista, massatgista i surfista que enamorava Robin (Cobie Smulders). Abans d’aparèixer a la tercera temporada d’aquesta sèrie, Iglesias havia donat els seus primers passos a la petita pantalla interpretant un fuster a la ja desapareguda Two Men and a Half.

De l’interminable llista d’aparicions especials de la història de la televisió hi ha una que ens té el cor robat per estrambòtica. Una col·laboració que resumeix i uneix dos fenòmens bàsics dels anys 80: Boy George i El Equipo A. Tot i que la majoria recordem molt més la intervenció del personatge de culte Ana Obregón, l’aparició de Boy George guanya per golejada. O vosaltres podeu evitar el somriure nostàlgic quan veieu la fotografia de l’abraçada entre MA Barracus i el cantant?

Alejandra Palés

1 comentari:

carlos ha dit...

i com oblidar a la Britney Spears en la carca i horripilant Médico de Familia! jajaja
http://www.youtube.com/watch?v=UE04qjBocXk