13 d’abr. 2012

INSTAGRAM, FACEBOOK, CUPCAKES I GATETSSi hi ha una aplicació que ha revolucionat el món de la fotografia (o millor dit, ens ha descobert el poder de l'ús i abús dels filtres) amb el telèfon mòbil, aquesta és Instagram. Perquè, qui no s'ha trobat el mur de Facebook saturat excesivament de fotos absurdes que molta gent creu que són art? Doncs aquests últims dies Instagram ha sigut notícia per altres motius. No saps per què? Doncs nosaltres t'ho expliquem després de l'hipersalt.

Si no has tingut mai un iPhone, segurament no hauràs "gaudit" de l'experiència de la xarxa social fotogràfica que formen tots els milions d'usuaris d'Instagram, que és una aplicació que posa diferents filtres predefinits a les fotografies fetes amb el teu telèfon mòbil, fins ara iPhone. Gens innovador, però molt addictiu a causa del seu caire totalment social.


Clàssic #1: El hipster del vostre gat


I per què Instagram és notícia aquests dies? Bàsicament per dos motius. El primer és que ara els usuaris d'un telèfon Android (el principal competidor dels iPhone d'Apple) també podran gaudir d'aquesta nova teranyina social. Fa poc més d'una setmana es va anunciar que ja estava disponible, de manera definitiva (s'havia anunciat fins ara una versió de prova), l'aplicació pel sistema operatiu per mòbils de Google. Això significa molts milions d'usuaris potencials més. Tot un gran moviment que garanteix més èxit.

Però l'altra notícia d'impacte total va ser quan Mark Zuckerberg va anunciar a la seva pròpia pàgina de Facebook (per molt paradoxal que soni) que la seva companyia havia comprat Instagram. Com no podia ser d'una altra manera, en pocs minuts ja era trending topic a Twitter i notícia a les principals agències internacionals, on també es va filtrar la quantitat de diners: 1000 milions de dòlars.


Clàssic #2: Cupcake... o similar


Aquests últims moviments (els quals podríem dir que semblen monopolistes) de les grans companyies d'Internet, com són Facebook, Google o Apple, no presagien res més que una guerra comercial, de la qual sempre en surt perjudicat l'usuari final. I si no, amb el temps ho comprovarem.