16 d’abr. 2012

ENTREVISTA NORMAL #6 - MISHIMA

Divendres, a l'Auditori de Girona, va començar oficialment la gira de presentació de L'Amor Feliç (The Rest is Silence, Warner, 2012), el nou treball de Mishima, tot i que el dia abans, el dijous, el grup va compensar tots aquells que es varen quedar sense veure el grup d'en Carabén als tradicionals concerts de Nadal a l'Heliogàbal amb un concert secret al Salamandra. Nosaltres ens vam avançar a la data i vàrem entrevistar en David Carabén per parlar del nou disc, de la vida de músic i de com està el panorama actual.Ens parla de la viabilitat de repetir els clàssics concerts de Nadal a l'Heliogàbal i de l'existència de l'amor feliç.Entrevista feta a la Bodega Costa Brava

El passat divendres dia 13 Mishima va donar el tret de sortida oficial a la gira del recent “Amor feliç”. El dia abans, en un concert “secret” havia començat la gira de forma oficiosa, un just homenatge als qui es van quedar sense entrada a la cita nadalenca a l’Heliogàbal o una oportunitat perquè els mitjans de la capital, pocs donats o moure’s pel territori poguessin escriure la corresponent crònica. Amb tot el peix venut des de fa temps, fet que va forçar als promotors a obrir la part més alta de l’auditori, prova fefaent del bon moment de que gaudeix la banda, tot estava predisposat per viure una gran vetllada. Només faltava l’aportació de la banda, i novament no van defraudar.


Mentre les hostesses guiaven als més desconcertats amb l’entrada a la mà vaig poder escoltar un parell d’aprenents del Mag Fèlix. “Començaran amb la tarda esclata” “Què dius home, amb La Vella ferida, que per això presenten disc!”. Ni un ni l’altre i aquest potser fa ser el fet més sorprenent. “Tornaràs a tremolar” amb una introducció una mica més llarga, la maquinària es va posar en marxa. Va caldre esperar més d’un quart d’hora per poder veure com s’adaptaven el nou material al directe. "Els vespres verds" va ser l’escollida per obrir la part on anirien desgranant l’Amor feliç, d’on destacaria “Els crits” i “Vella ferida”, només necessiten una mica més de rodatge per estar a l’alçada de “Miquel a l’accés 14” o altres himnes de la banda.


Al rècord dels allà presents quedarà, com espontàniament el públic es va aixecar amb els primers acords “D’Olor de nit” o com el segon bis va ser provocat per què el públic enlloc d’aplaudir va reproduir la tornada de “No obeïr” fins que el quintet barceloní va tornar a fer acte de presència per deixar-nos “Al camí més llarg”.


La resta de concerts seran a València (el 21), Reus (el 22), Manresa (el 27), St. Esteve de Palautordera (el 28), Barcelona (3 i 4 de maig al Teatre Lliure) i Palma (el 6 de maig). A més a més, el 23 de maig aniran a defensar el disc a Madrid.Com a colofó final, Mishima aterrarà a l'escenari del PopArb (Arbúcies) el 29 de juny, on ben segur que faran al concert de la nit.

Crònica de Joan Palahí