19 d’abr. 2012

ENTREVISTA NORMAL #07 - LLIBRERIA PEQUODAquest any, per Sant Jordi no hem volgut entrevistar cap ajuntalletres, perquè tots acaben dient sempre allò de "he venido a hablar de mi libro" i nosaltres volem parlar de llibres, no d'un llibre. Per a l'ocasió hem entrevistat una rara avis del món de la literatura, una llibreria alternativa de menys d'un any de vida: la gracienca Pequod, que aposten per una reformulada idea de llibreter de barri.

Ens alegrem molt de veure que hi ha vida jove entre tanta pols de llibres.
7 comentaris:

Anònim ha dit...

Dos collons per obrir una llibreria amb els temps que corren. I dos o tres més per mantenir la política que mantenen. Se'ls ha de felicitar.

Meritxell ha dit...

guau, que revolucionari i novedós fer una llibreria amb rotllo vintage al barri de Gràcia.

JG ha dit...

Meritxell, que està molt bé rajar per rajar gratuïtament, jo ho faig sovint. Però en els temps que corren obrir un negoci, i més una llibreria, i més al carrer Milà i Fontanals (que no és el Carrer Verdi precisament) és de tenir-los ben posats.

Meritxell ha dit...

I tant, olé ells. Però la gent que viu a Nou Barris o el Clot, barris no tant guais plagats d'incultes que treballen a fàbriques i a supermercats, també vol accedir a aquest coneixement, i tenir la seva llibreria de barri de qualitat. El realment valent seria plantar aquest negoci en una zona que no sigui Gràcia/Born/Raval. A vegades, volem ser progres però lo justet.

Lluís Huedo ha dit...

Home, si estem dient que s'ha de tenir collons per obrir una llibreria així a Gràcia, que costa de creure que sobrevisquin, no m'imagino quina opció tindira a 'barris no tant guais plagats d'incultes que treballen a fàbriques i a supermercats'.

Lo realment progre seria obrir una llibreria només en català a sudàfrica, no?

Anònim ha dit...

Meritxell, entenc el teu comentari i hi estic totalment d'acord. Vam obrir a Gràcia sobretot perquè hi vivim, però t'asseguro que si fos per nosaltres ja hauríem obert sucursal a Poble Sec, a Nou Barris, a la Teixonera i a La Mina. El que diem de ser agents culturals no ho diem només per omplir-nos-en la boca... De moment és una fantasia irrealitzable a nivell econòmic, però potser algun dia!

Gràcies per les vostres paraules. :)

Salut,
Pere
Pequod Llibres

Anònim ha dit...

Per altra banda, dir que Gracia té una zona gentrificada bastant concentrada en uns carrers, pero hi viuen caixeres de supermercat, depenentes, gent que treballa a fàbriques etc I sinó mira't el mapa de Barcelona relacionat amb rentes per càpita.