28 d’abr. 2012

ANONTUNE, L'SPOTIFY D'ANONYMOUSMusic has changed. Sota aquest eslògan el grup de hacktivistes Anonymous ha volgut tornar a sacsejar la xarxa; aquesta vegada oferint un servei social de música en streaming molt semblant al que ofereix Spotify. Una manera més de protestar contra l'obsolet model de negoci de la indústria de la música que moltes grans empreses volen mantenir a tota costa. Si vols saber una mica com funciona, després de l'hipersalt ho podràs veure.

Fa pocs dies, un dels nostres gurus favorits d'Internet, Enrique Dans, va parlar sobre com estava el cas Megaupload tres mesos després que "esclatés", amb tot el soroll que va aconseguir. A l'article diu que hi ha una mà negra (o podríem parlar de moltes mans i molt poderoses) que estaven darrere de tot aquell absurd despropòsit, però que al final van aconseguir el que volien: no només el tancament d'un perill proper a l'actual i obsolet model de negoci musical, sinó també fer un ensurt a tots aquells que volien imitar Megaupload.


Sí, pel que sembla encara busquen logo


Afortunadament, hi ha qui no es deixa intimidar per aquestes males arts. Sí, estem parlant del grup Anonymous, que fa pocs dies anunciaven, a través de Wired, que posaven en marxa, però very beta (totalment en proves), el seu servei de música en streaming, el qual volen aconseguir que no sigui mai tancat i en el qual porten treballant només des de febrer.

Per arribar a aquesta fita han creat un servei molt curiós: No és un sistema propi, sinó que funciona mitjançant altres serveis oberts d'streaming com són Youtube, Myspace, SoundCloud o diferents blocs i serveis semblants on es comparteix música lliurement. No poden prometre ni que el sistema sigui 100% fiable ni que ho sigui l'eficiència, però sí que volen que sigui útil.


No és un anunci del Balagueró, però...


D'aquesta manera, el grup d'hacktivistes donen un cop més als pocs que realment semblen estar enriquint-se amb un negoci que necessita un canvi molt més profund que el que estem vivint amb els nous sistemes i serveis, tal com ens explica el propi Dans en altre article. Esperem que hi hagi una reacció que pugui realment impulsar i defensar la creació.

Font: Avivaveu