20 de març 2012

PRIMERES CONFIRMACIONS DEL FARADAY 2012




El Faraday, de Vilanova i la Geltrú, va anunciar ahir les primeres confirmacions del cartell. Aquest festival amb gust a estiu i a platja es celebrarà enguany entre els dies 29 de juny i 1 de juliol i tindrà lloc, per setena edició consecutiva, al Molí de Mar, a la platja del Far.


El cantant de folk John Rouse (del qual a molts us sonarà aquesta cançó) acompanyat de la seva banda, The Long Vacations, encapçala els noms estrangers d'aquesta primera tanda, juntament amb la delicada veu de la sueca Frida Hyvönen. La resta de confirmacions són totes estatals, d'entre les quals destaquen (per la seva capacitat de convocatòria) els Love of Lesbian, que es trobaran en plena presentació del seu nou i faraònic treball (han anunciat un disc doble amb 20 cançons que sortirà a l'abril), i el pop lluminós de La Casa Azul que, tot i que potser no és apte per a diabètics, és molt recomanable veure'l en directe -Guille Milkiway es menja l'escenari tot sol sense necessitar cap androide.

Al marge d'aquests grans noms, ens ve molt de gust veure Joaquín Pascual (ex mil bandes mítiques com Surfin’ Bichos, Mercromina, Travolta) en solitari, l'agradable sorpresa de Juli Bustamante amb Fred i Son i el supergrup La estrella de David, que van signar un dels discos més destacables del darrer any. Acaben de completar aquesta primera llista de confirmacions una de les bandes a tenir en compte aquest 2012, Mates Mates, la interessant proposta electrònica de Pegasvs, el particular so de Ginferno, l'experimentació de Faseunova i els nostres vells i rockabillies coneguts The Nu-Niles.