22 de març 2012

GRUPS DE NOVA FORNADA 03


Amics i amigues, benvinguts a un altre Especial grups de nova fornada. Això és un tribut a la música! Amb l'única pretensió d'apropar la música que els nous grups volen compartir, fem una sel·lecció de les bandes més interessants. Recordeu que, com en les dues primeres entregues, tot el que aquí trobareu és 100% legalment descarregable, ja que són els propis autors els que ho comparteixen a través de la plataforma Bandcamp.

Si en les dues primeres entregues (una i dues) l'alt nivell estava fixat a grups com ara Naturalesa Salvatge, Aliment, Chupaconcha o Gudar, d'aquesta no en podeu esperar menys. Vuit grups que van de l'electrònica a l'experimentació, de l'indie al math. Bona música per a les orelles!
Barras Gerrero, Metal Tono:
Aquest és pels més agosarats, pels més extrems. Aquest és el projecte d'en Jose Guerrero (Betunizer, Zener) i en Òscar Barras (Au, Sagrados corazones) i només el pots arribar a descobrir si et fiques a un follón. Barres Guerrero és una chifladura de música experimental, dissonàncies de guitarres establint una discusió en què sembla que no s'escoltin, però on s'escolten la mar de bé. El disc dels valencians és una agressió sonora als estereotips, una violació al kamasutra que és la música. Destrocen totes les posicions i els moviments amb un anar i tornar sincopat i alèrgic com els estornuts quan portes un pedal. Metal Tono és vida.
Calimä, St:
Electrònica subtil, com d'estar per casa, plena de referents orgànics fins a apropar-los als últims Animal Collective. Els madrilenys, que ja han començat a aparèixer a algun escenari de renom, poden ser un dels descobriments d'aquest 2012… o 13.
Cotolengo, demo:
Rere aquest nom trobem gent de Kana Kapila, Pelea! i Anticonceptivas, i la seva música és propera al rock'n'roll dels segons, però amb el so més destartalat dels primers. I un punt de deliri i trasbalsament a les veus i als interludis, que per alguna cosa es diuen com es diuen.
Cuzcos, St:
Són Cristiano -baix i veu- i Natalia -bateria-, venen d'Argentina, on ja feia anys que tocaven, i actualment resideixen a Barcelona per a recordar-nos a tots que el post-punk també pot ser més cru i sorollós del que sonava el 'revival' del gènere que vàrem viure fa uns anys.
El Tercer Semestre, EP! Que venen les meduses:
Ja fa un any i mig que va aparèixer l'ep d'El Tercer Semestre i amb prou feines han sortit del seu Sabadell. Math rock instrumental de pista de ball amb totes les delícies i extravagàncies del gènere.
Univers, Paral·lel:
Imagineu-vos un dels Mujeres i un dels Aliment que s'han ajuntat amb dos fenòmens més per fer shoegaze i veure les estrelles mogudes. Paral·lel és una nit de festa sense porters. La rockabilitat compartida i adulterada ajuntada amb la languiditat del shoegaze de les primeres hores del dia.
Waterparties, Suspense Writing:
Ja hem parlat d'aquest extrany projecte d'en Carlotto (Half Foot outside, Me And The Bees), però és que va pel tercer "àlbum". Seguint la línia dels seus dos anteriors no-discs, altre cop ajunta una sèrie de peces que sovint s'escapen de l'etiqueta cançó. Són puntalades a l'indie de paladar dels 90 que van des dels 27 segons fins als dos minuts, a excepció de la primera que arriba a la proesa dels 3 minuts i 48 segons.
Zephyr Lake, Summer Whim:
Quan l'indie coneix el shoegaze més saludable i melòdic és normal que en surti un bon grapat de peces com les aquí presents. Aquestes quatre cançons ho tenen tot per agradar als que més els agrada moure's al so del rock energètic, però ben curat a base de tornades, coros i bogeries, com si la música fos atemporal.Arnau Espinach i Lluís Huedo

2 comentaris:

Garridor ha dit...

Aquest dissabte serà el segón (I ÚLTIM) concert de Cotolengo, a la Relámpago #5!
http://relampagohhh.org/

Anònim ha dit...

La nova fornada de grunge electrònic: http://filldeputa.bandcamp.com/

Fi.