9 de març 2012

EL NOU IPADTal i com estava previst (per tots els mitjans especialitzats), el passat dimecres es va presentar el nou enginy d'Apple. I potser dir nou no és emprar la paraula correcta, ja que el que es va presentar és una nova versió de la famosa tablet d'Apple el iPad, el que per molta gent és un article de luxe e innecessari, però que milions de persones ja tenen a casa seva. Vols saber quines són les novetats que han deixat bocabadats als experts (però no tant al públic en general)? Doncs nosaltres te les expliquem després de l'hipersalt.

No cal dir que tot el que fa Apple sempre té una repercussió global molt important. Aquesta vegada l'esdeveniment (keynote com li diuen ells) presentat pel seu nou cap Tim Cook tenia com a eix central la presentació mundial de la nova versió (i ja van 3) d'un dels productes que més ha revolucionat el mercat els darrers 3 anys: l'iPad.


Estadísticament, un dels llocs on es fa servir més


En el seu moment, amb el llançament del primer model, vam parlar de si realment és un gadget útil, pràctic o només han aconseguit generar-nos una necessitat gens necessària. Però queda clar que, encara que no ens estiguin venent un producte que no aporta cap novetat tecnològica, les seves estratègies de màrqueting estan tan ben estudiades, que qualsevol nou producte és motiu de notícia mundial, tot i que ja no hi sigui una peça molt important com Steve Jobs.

Aquesta vegada, les novetats no han estat molt espectaculars pel públic en general, però sí que ho són pels més experts. Això significa només que ja no ens sorprèn que un producte nou d'Apple tingui la millor tecnologia del mercat en imatge, poder de processador o una de les millors càmeres de foto i vídeo, apart de les novetats menys visibles com la de comptar ja amb una connexió de dades mòbil (4G) que gairebé ni es comercialitza al món (tot just ara està començant a aparèixer). O les millores molt importants en el sistema operatiu i el software que potencia encara més l'ús de l'aparell.


Les novetats. Segur que necessiteu traductor


Potser sigui que ja no està en Jobs, potser que la capacitat de sorpresa d'Apple ja no és tan important, però sigui com sigui, sabem que es vendran iPads nous en quantitats que superaran qualsevol expectativa per optimista que sigui. Perquè ells fan això, i d'això viuen. Ens agradi o no.