2 de març 2012

EL MWC O ALLÒ QUE HAN FET DELS MÒBILSAhir va acabar el World Mobile Congress o, el que és el mateix, allò que han fet dels mòbils a la plaça Espanya de Barcelona aquests últims quatre dies. Allà, a part de veure infinitat de gent amb vestit i corbata, també es presentaven a nivell mundial les últimes novetats tecnològiques i altres notícies com que ara Movistar deixarà de subvencionar els mòbils. Tot això i una mica més, després de l'hipersalt.

Amb unes xifres que s'apropen a les 70.000 visites (i que suposen un rècord) provinents de 205 països diferents per veure més de 1.500 empreses al congrés i amb uns moviments de 300 milions d'euros per la ciutat de Barcelona és com ha acabat la cita anual amb la telefonia mòbil. Cita que es repetirà durant els propers 6 anys (ja que es va arribar a un acord amb la ciutat) i que s'haurà de traslladar l'any vinent al complex de la Fira de Barcelona a Gran Via 2 per poder augmentar la superfície de l'exposició en un 50%. També és veritat, però, que no sempre tothom està content.


Una de les atraccions pels visitants del MWC


Un dels temes dels quals més s'ha parlat ha estat que Movistar deixarà de subvencionar els seus mòbils de contracte (i segurament Vodafone no trigarà en prendre la mateixa decisió en breu). Això vol dir que si, per exemple, abans un telèfon tenia un preu de 500€, la companyia el podia arribar a oferir per 100€ (no cal anar molt lluny, penseu en el famós iPhone) i subvencionar la resta de l'import, ja que el client adquiria un contracte (i un compromís de permanència) amb la companyia. Així, el procediment canviarà, a causa de la crisi, i el que es farà serà financiar-lo.

Android ha estat un dels grans triomfadors del certamen presentant la versió del navegador Chrome i un nou sistema operatiu. D'altra banda, marques molt importants com Windows o Intel han tingut molt poc o escàs protagonisme. Això també ha passat amb Apple, que tampoc hi era en l'edició d'enguany, però per altres motius relacionats amb el seu propi concepte del màrqueting, com el de voler ser diferents de la resta.Serà aquest el prototipus del nou iPad?


De fet, l'empresa de la poma mastegada ha aconseguit, fins i tot, que se'n parlés, ja que ha fet públic el  proper esdeveniment, en què anunciarà de forma oficial l'iPad 3 i que serà el proper 7 de març. Així que encara haurem d'esperar més per l'arribada de l'iPhone 5.