6 de març 2012

DULCE PÁJARA DE JUVENTUD


Dulce Pájara De Juventud
Dulce Pájara De Juventud
Any: 2012
Discografica: BCore Disc

Començaria amb moltes alabances a aquest disc. Dulce Pájara de Juventud debuten amb un disc molt madur però tan fresc i viu que s'encomana, i es situa equidistantment de l'indie americà més usual, el pop més treballat, aquest shoegaze aplicat tan indie dels 90 i aquesta cosa de les noves bandes tipus Arcade Fire.

Senyores i senyors, tenim una nova bandassa i no sabeu com ens n'alegrem, perquè gaudir d'aquest disc és tot un regal.

Amb lànguides i estridents guitarres que semblen cantar una melodia pop, arranca el disc; els 90 estan a la cantonada. Quasi al minut, un falset que mira a Sunny Day Real Estate sense voler ser emo. Una tornada "comercial" i típica, però tan ben posada i executada que ni molesta, més aviat conjuga amb la resta i apuntala el que ens trobarem al llarg del minutatge.
 

Menció a part es mereixen les parts instrumentals, tan clàssiques i arquetípiques com solvents. Amb el seu punt èpic, amb la seva base cervesera reformada en pop.

I així, cançó a cançó fins a fer la col·lecció de hits que és aquest debut. Tot sona a mil i una coses. Tots els ingredients són de sobres coneguts, tots els trucs i dreceres que hi ha a cada cançó els hem sentit a la ràdio mil i una vegades; però la gràcia de Dulce Pájara De Juventud està en la disposició, en l'administració, en definitiva, en la manera de jugar amb els recursos.

Una de les coses més captivadores d'aquest debut és la frescor amb la qual utilitzen la música. És clarament una diversió. L'energia que desperten junt al somriure i les ganes de corejar només, i únicament, es poden treure si darrere hi ha unes ganes, un fervor com de post adolescent, d'aquelles ànsies de tancar-se en un local i tocar i tocar i saltar i ballar i trobar aquell ritme que ells mateixos voldrien sentir a la pista de ball d'una discoteca.

Apunteu-vos bé el nom dels del Baix Llobregat perquè molt em temo que com més trigueu a fer-los un mos, més us en penedireu.