23 de març 2012

CAU D'ORELLA 2012, ESCALFANT MOTORS


Amb el concepte "la unió fa la força" com a ítem motriu, la propera setmana, el Caudorella (abans Cau d'Orella) tornarà a convocar a Barcelona, per segon any, artistes, segells, i petits festivals locals de música electrònica, amb la intenció de fer-se veure i augmentar-ne el ressò mediàtic mitjançant unes jornades col·lectives de tres dies (29, 30, i 31 de març) on un públic més ampli pugui descobrir-ne l'existència i els melòmans ja iniciats gaudeixin de nou i en grans quantitats del que ja coneixen (o també es vegin sorpresos).
Per aconseguir-ho, res millor que els fets, és a dir, els concerts i les sessions, la música interpretada pels seus propis creadors o punxada per aquells que saben combinar-la i donar una dinàmica  a aquesta combinació.

Així, a la programació d'aquest any trobem des de les experimentacions de so orgànic de Vactor (amb Arnau Sala -Les Aus-), la improvisació d'Alcoz/Capote/Martin i el sorollisme d'EVOL, fins a les opcions més festives com el rap sintètic de Cabeza Problema; l'amor per l'italodisco, el tecnopop, i els vuitanta en general de Gravedad Cinética; uns Barcelona Bakalao que fan honor al seu nom,o l'ambient de Lucius Works Here i Adyo. També hi trobem "arquitectes" de cançons com Esperit! (sí, l'altre meitat de Les Aus) i Lucrecia Dalt; l'electrònica psicodèlica d'Ocellot; el postrock acompanyat per maquinària de Boreals, i viratges pop com el protagonitzat per Mar Abella -a la foto- al seu nou disc, així com una selecció de discjòqueis d'ara (Any Shape, bRUNA, Dr. Drop, Awco,...) i de sempre (Fra, Vicknoise, Piñol, Hermético,...), entre molts altres noms.

Com si la intenció fos traçar una línia recta pel litoral barceloní, els espais on tindràn lloc totes aquestes actuacions van, físicament, des del Convent de Sant Agustí (amb concerts gratuïts) fins a la Sala Apolo/La [2], parant pel camí, i per ordre, a l'Antic Teatre, al Moog, i a Freedonia (on, a més de concerts, s'oferirà al públic la possibilitat de demostrar allò tan suat de "segur que fins i tot jo, que no en tinc ni idea, ho puc fer millor").

A més d'escoltar música, també s'hi podrà escoltar parlar periodistes, responsables de segells discogràfics, músics, consultors, representants d'organismes oficials, i altres protagonistes de la indústria cultural, que realitzaran conferències i xerrades al convent cada tarda, i conèixer esdeveniments i entitats "ocultes", como ara el Sunfec (Associació de música electrònica de Cambrils) o el Mira! (Festival de música i recerca audiovisual de Barcelona), que informaran sobre la seva tasca i les seves motivacions. I per potenciar l'essència de mostrari local i no de festival a l'ús, en aquesta edició les jornades fins i tot "apadrinen" un esdeveniment paral·lel, al qual s'hi podrà accedir amb l'abonament general (25€).

Una bona oportunitat, doncs, per a saber què es cou a la ciutat, electrònicament parlant.


Arnau Espinach