23 de març 2012

ANGRY BIRDS, APALABRADOS I ELS VICIS DE BUTXACASembla que quedi molt lluny l'època en que jugàvem a la serp amb els nostre Nokia, o a succedanis del Tetris, o a qualsevol altre joc que ara mateix trobaríem prehistòric. I la culpa que això sigui així la tenen els mòbils d'última generació, que cada dia es van superant tecnològicament i ens aporten jocs de nova fornada, amb gràfics més propers a qualsevol de les millors consoles de videojocs, o amb una gran capacitat d'addicció, com són el ja famós Angry Birds i l'Apalabrados. No saps què són? Després de l'hipersalt ho descobriràs.

El món del videojoc no només s'ha convertit en un negoci bastant rentable i que, tot i la crisi, segueix fort, també ha après a reinventar-se i s'ha adaptat a les noves tecnologies, com ara als dispositius mòbils -primer amb consoles portàtils, després amb telèfons mòbils i properament amb les tablets. I fins ara han tingut molt d'èxit.


Aneu amb compte amb el vici extrem i les obsessions


Així que si teniu un smartphone i encara no heu arribat a jugar a l'Angry Birds és perquè realment el vostre mòbil només el feu servir com a això, com a telèfon. I això ho diem perquè sabem que si l'has provat no t'hi hauràs estat només una estoneta. És un joc perfecte per qualsevol moment (especialment pels més íntims al lavabo) i molt addictiu. Té un senzill funcionament: has de llençar una sèrie d'ocells amb diferents habilitats per aconseguir acabar amb els enemics. I tot just ahir, va arribar una nova entrega que sembla que ja està tenint molt d'èxit: Angry Birds Space.


Vigileu amb el que poseu que es pot malinterpretar


Una altra de les sorpreses dels últims mesos ha estat l'èxit massiu de l'adaptació dels mots encreuats per versió mòbil: Angy Words (també conegut sota el nom Apalabrados). Les regles són com les del famós joc de taula Scrabble, en modalitat d'un contra un ja sigui amb gent coneguda o amb oponents aleatoris, i es poden triar diferents idiomes entre els quals també hi és el català. No podreu tenir només una partida en actiu quan el proveu. I si encara no els heu provat, a què espereu?