15 de febr. 2012

UNA DONA ADORABLE?


Un petit grup de nerds se'n van enamorar per primera vegada quan la van veure aparèixer a la pel·lícula Guía del autoestopista galáctico . Uns anys més tard, van ser els indies els que van caure rendits als seus peus gràcies a 500 días juntos . I de sobte, Zooey Deschanel ja no era únicament una noia mona, amb un aire de girl next door combinat amb un punt freak, sinó que a més cantava al costat de M.Ward, com la "She" dels She & Him, i ho feia prou bé.

Amb la terroríficament dolça Zooey Deschanel comencem el repàs del món de la televisió i les sèries. Durant les properes setmanes tenim la intenció de parlar de tot allò que ens sorprèn de la petita pantalla, encara que hàgim de fer mil invents per veure les darreres estrenes a Estats Units i desafiar a l’FBI.

Actualment a Deschanel us la podeu trobar com es diu vulgarment, fins a la sopa. Addicta a Twitter, instagramer convençuda (penja contínuament fotos, sigui de les seves sortides nocturnes amb l’altra It Girl Alexa Chung o de les seves ungles decorades amb dibuixos d’esmòquings) i autora del web HelloGiggles, Deschanel no té cap problema per sobreexposar-se a les xarxes socials. Tot i que fa ben poc que s'ha separat de Ben Gibbard, cantant de Death Cab for Cutie, l’actriu californiana no podia haver acabat millor l’any 2011: amb una nominació sorpresa als Globus d’Or per la seva actuació a New Girl, la sèrie de la Fox creada per al seu lluïment personal que va rebentar audiències en la seva estrena la passada tardor.

New Girl és una comèdia de situació convencional al cent per cent, que mostra les peripècies de Jess Day, una professora de primària que descobreix que la seva parella l’enganya. Després d’abandonar el seu nòvio, es trasllada a viure amb tres nois en un meravellós loft en el qual es fa un fart de plorar pel final de la seva relació mentre veu en bucle l’escena del ball final de Dirty Dancing. Un punt de partida que intenta donar una nova perspectiva a la típica i tòpica batalla de sexes.A la sèrie, Deschanel balla, canta, fa xisclets i posa en blanc els seus enormes ulls blaus. Un personatge que tant pot encisar com encendre les ànsies assassines que tots amaguem a dins. El personatge (Jess Day) i la persona (Zooey Deschanel) es confonen constantment i caminen l'una al costat de l'altra vorejant l’histrionisme. Hi juguen tant que molts mitjans nord-americans creuen que Deschanel ha creuat la línia que separa l’amor de l’odi i han creat un nou adjectiu per descriure-la: adorkable. Els anglosaxons, que són els reis de les fusions de paraules, han unit el mot “dork” (literalment “imbècil”) amb “adorable” i han creat aquest nou concepte per definir la, fins fa poc,venerada Deschanel.

La resta del càsting de New Girl és, per dir-ho finament, una anècdota. No molesta però tampoc se l’espera. Entren i surten personatges que mai se’ns presenten. Al segon capítol, es van carregar un dels companys de pis i el van substituir per un altre, això sí, tots dos negres per no trencar l'equilibri ètnic necessari present en tota bona sèrie ianqui.

Al final, tant se'ns en donen els canvis sobtats de personatges o la lleugeresa dels guions. L´únic que realment ens interessa es veure-la a ella amb els seus meravellosos vestits i les seves caretes de nena mona. Veient la sèrie acceptem de bon grat que Jess Day i Zooey Deschanel són la mateixa persona, però acabarem per preguntar-nos si l’actriu també utilitza xecs decorats amb animalons per pagar les seves multes de trànsit.

Alejandra Palés