17 de febr. 2012

PINTEREST I LES NOVES XARXES SOCIALSPerquè no només de Facebook o Twitter viu l'home, ens els últims mesos hem viscut la proliferació de diferents xarxes socials de molts diversos tipus. Però hi ha una que ha tingut més acceptació entre la comunitat que la resta, i ha estat Pinterest. Si vols conèixer una mica més sobre les noves xarxes socials i sobre el boom de Pinterest, només has de clickar a l'hipersalt.

Encara no semblen gaire llunyans els temps en que descobríem Orkut (en funcionament des del 2004 i amb més de 6 milions d'usuaris a Brasil en l'actualitat) o provàvem la nova atracció social Facebook, que en els seus inicis era molt divertida per les seves aplicacions i jocs (sí, hi ha vida abans del FarmVille). Però des de llavors, un allau de xarxes socials han inundat la xarxa amb més o menys èxit.


Ningú se'n recorda ja d'això?


Els casos de Twitter, Foursquare, Tuenti, LinkedIn o recentment Google+, Instagram, Reddit o Path (sobretot als Estats Units) han estat exemples de pàgines que han arribat per quedar-se, amb més o menys èxit, però amb un nombre molt significatiu de seguidors. En canvi s'han anat quedant pel camí altres projectes com Google wave o el abans famós Fotolog.

La llista de noves fórmules socials no fa més que créixer. Busuu és una xarxa on es pot aprendre idiomes online i de manera divertida i fàcil, on les primeres lliçons són gratuïtes i on, a més, pots fer amistats de qualsevol part del món. Wejoyn ens ofereix l'oci més proper a la nostra ubicació, o TUYYOU, una xarxa amb un enfoc molt més comercial, ens permetrà aprofitar-nos d'ofertes i, fins i tot, guanyar diners.

Ara bé, de tots aquests nous projectes, la que més èxit està tenint és Pinterest. La mencionada xarxa va començar centrada en la presentació gràfica (imatges, animacions o vídeos) però que s'ha convertit en un "taulell d'anuncis online" tal i com s'autodefineix ara. Això ha ocasionat que el perfil que més la visita siguin dones d'entre 25 i 34 anys que la fan servir per compartir (fer pin) coses que troben interessants. I el boom d'aquesta nova eina social ha aconseguit un creixement gairebé mai vist abans: més de 11 milions d'usuaris en poc menys d'un any de vida.


Que hi hagi moltes dones no vol dir que sigui un pastelón...


La fórmula de l'èxit: funcionament senzill, visualment atractiu i, cada vegada més important, client mòbil. A Europa encara està aterrant i les xifres no són les mateixes que les que es mouen als Estats Units, d'on es treuen la gran majoria de les dades, però ja es comença a sentir, i molt, aquesta nova xarxa social entre les nostres comunitats (amics, família, coneguts, etc). Tu encara no en tens?

2 comentaris:

Muntsa ha dit...

Pinterest és una droja!

Anna ha dit...

El pinterest és perfecte per convertir el consum d'imatges cursis en tot un vici!