28 de febr. 2012

L'ACOMODADOR #1El cinema català segueix creixent en ambició i projecció internacional. El proper mes d'abril s'iniciarà del rodatge de The Last Days, una pel·lícula amb què els germans Àlex i David Pastor volen seguir les passes de Kike Maíllo i Eva i demostrar que la ciència-ficció ha deixat de ser un obstacle per a la indústria de casa nostra. Per la seva banda, la saga [REC] segueix triomfant i estrenarà la seva tercera entrega en un dels festivals independents més prestigiosos d'Estats Units.

El pertorbador tràiler de Beyond the Black Rainbow i la propera estrena de Marley, el documental sobre la llegenda del reggae, completen algunes de les notícies cinematogràfiques més destacades dels últims dies.

The Last Days començarà a rodar-se a l’abril

L’apocalipsi arriba a Barcelona. Una ciutat mig derruïda i fantasmagòrica és l’impactant escenari en què els germans Àlex i David Pastor situen la seva nova pel·lícula de terror i ciència ficció. The Last Days ens trasllada al 2013, any en què una misteriosa epidèmia d’agorafòbia impedeix la gent sortir de casa, i converteix els carrers en un terreny inhòspit i perillós. En aquest context, un grup de persones haurà d’aventurar-se en creuar la ciutat perquè el protagonista pugui trobar-se amb la seva xicota, embarassada.

Seguint l’estela del seu primer film, Carriers, i prenent de referència títols com I am Legend, La Carretera o fins i tot Zombieland, els dos cineastes catalans volen prendre el relleu de pel·lícules com Eva i prolongar l’evolució del gènere de ciència-ficció dins el cinema català. The Last Days començarà a rodar-se aquest mes d’abril i té prevista la seva arribada a les sales a finals d’aquest mateix any. Quim Gutiérrez, José Coronado, Marta Etura i Leticia Dolera en seran els protagonistes.

[REC] 3: Génesis s’estrenarà mundialment al Festival South by Southwest

Si Sundance és considerat el festival nord-americà de cinema independent per excel·lència, probablement el South by Southwest és el més autèntic, precisament
per aquesta poca condició mediàtica que encara conserva. Durant deu dies, la ciutat
d’Austin (Texas) es converteix en el centre de la cultura audiovisual independent, un
escenari de luxe per a la primera projecció al gran públic de [REC] 3: Génesis, tercera entrega de la popular saga catalana de terror.

Amb el director Paco Plaza com a cap de l’expedició, [REC] 3: Génesis serà l’encarregada d’inaugurar el 9 de març la secció “Midnighters”, dedicada als http://www.blogger.com/img/blank.gif títols
més extrems i provocatius en sessions golfes. L’esperada pel·lícula, protagonitzada per Leticia Dolera i Diego Martín i que serveix de preqüela de la primera part de la saga, arribarà als cinemes poc després, el 20 de març.

Beyond the Black Rainbow, seguint les passes de Kubrick i Lynch

Si El Árbol de la Vida de Terrence Malick ja va generar inacabables discussions sobre el significat transcendental de les seves metafòriques imatges, ara arriba Panos Cosmatos (un tio amb aquest nom ja promet) disposat a fer-nos embogir del tot. El director canadenc debuta amb Beyond the Black Rainbow, una obra de ciència-ficció
que porta els seus límits narratius a terrenys difícils per a l’espectador. Amb clares influències de 2001 de Kubrick i també de l’obra de David Lynch o David Cronenberg, Cosmatos ens vol posar a prova amb un viatge psicològic que podria, això sí, convertir-se en una palla mental considerable.

La pel·lícula, estrenada al passat Festival de Sitges, ens situa en un misteriós institut mental on no sabem si estan més trastornats els pacients o els terapeutes, i es centra en una jove anomenada Allan, que haurà de resistir les contundents tècniques que se li aplicaran. Veient el tràiler, sembla que Beyond the Black Rainbow ens regalarà imatges difícils d’esborrar de la ment durant uns quants dies. Pot ser molt paranoica, i això sempre dóna un atractiu especial a segons quina pel·lícula. Caldrà estar atents a l’estrena!

Marley, un documental imprescindible

Les rastes més famoses de la història ja tenen el documental que es mereixien. El
director escocès Kevin Macdonald, oscaritzat el 1999 pel documental One Day in
September
i conegut per dirigir films com El Último Rey de Escocia o La Sombra del Poder, ha estat l’encarregat de portar a la gran pantalla la vida del llegendari Bob Marley. A través d’imatges d’arxiu d’actuacions i declaracions del cantant, juntament amb el testimoni dels qui més el coneixien, Marley vol desgranar una figura que molts redueixen al reggae i la marihuana quan, en realitat, va suposar molt més.

Marley compta amb el total beneplàcit de la família del músic i fins i tot el seu germà Ziggy és un dels productors del documental. Segons els crítics que la van poder veure a la Berlinale, tot just fa tres setmanes, és la biografia definitiva del rei del reggae. Tot apunta, doncs, que es convertirà en una obra obligada per a tots els melòmans. Marley ja té data d’estrena en alguns països europeus, entre abril i maig, així que els distribuïdors del país ja es poden posar les piles.

Martí Aragonès

1 comentari:

Xavi ha dit...

Genial que comenceu a tocar cinema també! :)