10 de febr. 2012

FIRSTCLAP, UNA NOVA VOLTA AL CROWDFUNDINGLa voràgine de la crisi se'ns està menjant a tots. I el món de la música no està exclòs de passar per aquest tràngol. És per això que la imaginació (que és gratuïta) ens ha d'ajudar més que mai per aconseguir noves formes de mecenatge, de difusió i de distribució. És així com ha nascut Firstclap, una nova iniciativa basada en el crowdfunding que t'expliquem després de l'hipersalt.

Si encara no saps què és el crowdfunding, et direm que es tracta de, mitjançant petites (o grans, depèn de cadascú) sumes de diners, fer de mecenes d'un projecte artístic (en la gran majoria dels casos musical) a canvi de diferents avantatges. Aquesta nova via de finançament neix per la necessitat d'un mercat que ja està canviant forma i de fons.

Encara que ja existeixen pàgines com Verkami, on els diferents artistes poden demanar ajuda mitjançant crowdfunding, aquest dimecres ha nascut un altre projecte nou: Firstclap. Després de mesos en fases beta i alpha, aquesta plataforma, orientada al mercat musical, veu la llum amb una petita reformulació, i és que ens permetrà també poder gaudir de la música i interactuar amb els artistes que hi participen i, com no, poder fer les nostres aportacions als seus projectes les quals rebran al 100% i directament.


Cerca, escolta i descobreix!


Firstclap compta ja amb artistes que ja coneixem com els Anímic, Fred i Son o una de les sensacions de finals de l'any passat: Doble Pletina. També es pretén no només encabir el màxim de grups possibles sinó també el poder descobrir noves bandes amb recomanadors propis adients als teus gustos musicals i gràcies al seus senzill sistema de votacions.

En breu estaran totes les funcionalitats en el seu ple rendiment, i si tens un grup, també podràs formar part de la comunitat Firstclap i donar-te a conèixer al món. Imaginació al poder!