3 de febr. 2012

FACEBOOK EN XIFRESAmb motiu d'una de les sortides a borsa més importants dels últims temps, i la més gran d'una empresa tecnològica a Wall Street, Facebook ha revelat oficialment les seves xifres més importants i podem assegurar que són realment impressionants. Només cal dir que el seu creador, Mark Zuckerberg, ha passat a ser un dels homes més rics del món. Si vols conèixer aquestes xifres, te les mostrem després de l'hipersalt.

Tot i que estiguem patint una crisi a nivell quasi mundial, sembla que hi ha empreses que no tenen aquests problemes. Una d'elles és el gegant de la xarxa social Facebook. Ja portaven temps planejant aquest moviment, però finalment s'ha dut a terme: Facebook surt a borsa.

Per oficialitzar la OPI (Oferta Pública Inicial) l'empresa amb seu a Sillicon Valley ha hagut de fer oficial moltes de les xifres que mouen. Per començar hem de dir que el seu creador, en Mark Zuckerberg, no serà l'accionista majoritari ("només" tindrà un 28%) però per tenir un tipus d'accions amb 10 vegades més dret a vot tindrà control total de l'empresa i serà ell, i no els accionistes, qui tingui la última paraula a la presa de decisions.


Tot és optimisme a can Facebook


Els experts parlen d'un valor aproximat entre els 75 mil i 90 mil milions de dòlars, fet que converteix a Zuckerberg en un dels homes més rics del món. A l'actualitat la xarxa compta amb 845 milions d'usuaris actius mensuals. En 2011 es van generar 3710 mil·lions de dòlars en ingressos amb beneficis de 1000 mil·lions de dòlars. Això suposa un creixement d'un 65% respecte a l'any anterior.

Però Facebook també s'exposa a diferents riscos sortint a borsa. Entre els més destacats (recollits per Mashable) figuren el de perdre publicitat, el de no poder publicitar-se a través del seu client mòbil (i està creixent molt aquest tipus d'accés), que es torni impopular o que Zynga, que aporta un 12% de beneficis, deixi d'oferir els seus serveis a la xarxa social. Tot un repte per en Zuckerberg.