24 de febr. 2012

ACTIVISME O TERRORISME?Pensar en Anonymous és saber que alguna cosa no funciona del tot bé en el nostre món i que algú (cada vegada més gent) està duent a terme accions com a protesta activa contra el que és injust. Com no pot ser d'una altra manera, a molts governs no els interessa aquesta mobilització, així que aprofiten la mínima oportunitat per criminalitzar aquests actes. Aquesta setmana l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units ha acusat Anonymous d'actes de terrorisme. Si no saps de què va tot això, nosaltres et fem cinc cèntims sobre el tema després de l'hipersalt.

Ara més que mai, la indignació arreu del món pels últims esdeveniments provocats per la crisi mundial es pot veure a qualsevol lloc en forma de protestes. I quan pensem en Anonymous, no només ens vénen al cap protestes, sinó també accions que es duen a terme per demostrar que la indignació no queda representada en simples queixes, sinó també en accions.


El Jimmy Jump dels Anonymous als Goya


En les últimes setmanes, el grup d'hacktivistes està més actiu que mai, ja que són moltes les protestes amb les quals s'estan manifestant per tots els esdeveniments que estan succeint manifestacions a Grècia, manifestació contra la Llei Sinde aprofitant l'entrega dels premis Goya o l'atac a diferents ministeris de defensa, a l'FBI i a l'Interpol són diferents mostres dels motius de les activitats de protesta.

Aquesta vegada ha aparegut a la xarxa un rumor de que el grup volia provocar el proper 31 de març una caiguda massiva de la xarxa atacant 13 servidors clau que subministren Internet a gran escala. Anonymous, mitjançant el seu compte de Twitter oficial, ho ha desmentit i ho considera "ridícul", una acció impròpia del grup. Tot i així la NSA (Agència de Seguretat Nacional dels EUA) no ha perdut temps en aprofitar per atacar als activistes, fer-se ressò de la notícia i acusar al grup de terrorisme.


Aquest bon home és qui mana a la NSA. No cal dir res més


No sabem qui té raó en tot això però aplicant una mica de sentit comú, sembla més aviat com si hi hagués una mà negra darrera de tot això intentant confondre l'opinió pública i "criminalitzant" als que no interessa que es facin populars per evitar una sublevació a gran escala.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Gent Normal,

aquesta gent d'Anonymous fan actes que crec que estan bé, com la irrupció a uns premis tant merdosos com els Goya o tumbar una web d'una empresa que fabrica gasos lacrimògens per dissoldre manifestancions que estan succeïnt al món. Fins aquí més o menys OK.

Però això que un grup de persones no identificades es prengui la justícia per la seva mà, crec que és una arma de doble fil a l'hora de construïr un món democràtic.

Odio la gent que fa la fàcil assossiació: poli-diable, lloc-de-descàrregues-gratuïtes-sant.

Per exemple, Anonymous es va queixar molt -tinc entés- per la tancada de Megaupload. Jo em sembla que estic a favor que tanquessin Megaupload, i això que n'era usuari.
Tots sabem que hi han discogràfiques com Producciones Doradas que deixen descarregar lliurement els seus discs, i altres que no. I crec que s'ha de respectar. Megaupload donava a entendre que tot és gratis. I quan la poli la va tancar, tothom a queixar-se.
Doncs no, Megaupload passava per sobre de qualsevol decissió d'una discogràfica i permetia que usuaris pujessin discs no autoritzats. Qui és el dolent?
Per cert, el tio de Megaupload no era un miseret, podeu veure la mansió que tenia.

Que en penseu?

Carlos ha dit...

Osti Anònim, no puc estar més d'acord amb el que dius. Em dones esparança: no sóc l'únic a qui li agrada respectar. Tampoc m'agrada el grup aquest, activistes o terroristes és igual, el que no dona la cara és un covard i té por que el jutgin pel que defensa. Hi ha moltes més opcions que comprar un CD a 20eur, i per mi la manera de canviar-ho és més fàcil que hackejar-li les pàgines webs a les discogràfiques o descarregar-se els seus discs il.legalment, simplement es tracta de deixar la mandra a part i buscar altres opcions, per exemple, ja que estem a gent normal:

http://aloudmusic.bandcamp.com/album/catedrales

Carlos