30 de gen. 2012

IMPERDIBLES DEL PASSAT


Avui tocava secció de clips perdibles, però fa massa poc que hem començat l'any com per maltractar-nos d'aquesta manera. Així que prefereixo aprofitar el post d'avui per fer una ullada al passat i fer-vos una petita introducció als videoclips que va fer Bruce Conner, considerat tot un pare dels gènere per més que ell digui que no va ser culpa seva.

Conner va néixer l'any 1933 a Estats Units i es consolida com un artista multidisciplinar tot i ser conegut sobretot per les seves pel·lícules en les que transmet un missatge crític cap a diferents factors de la societat occidental i els seus mitjans informatius i culturals.
La seva primera pel·lícula es realitza el 1958 i es presenta sota el títol A Movie. Per aquest film, Conner utilitza found footage de diferents fonts; fet que es repetirà en els videoclips que farà per Devo, Terry Riley, Brian Eno i David Byrne. Val a dir que en tots els seus treballs no hi falta una certa ironia i -per què no dir-ho- una mica de mala llet.

Per tant, el que avui us trobareu són els dos únics videoclips que es poden veure on-line, de la mà d'aquest pioner. La pel·lícula de A Movie podeu veure-la aquí.


1. DEVO - Mongoloid


2. Brian Eno i David Byrne - Mea Culpa