26 de gen. 2012

CENSURA A TWITTER?Un dels temes més comentats d'aquests últims dos dies és el de que Twitter podrà censurar (sí, heu llegit bé, censurar) aquells tweets que cregui que vulneren les lleis de cada país. Com no podia ser d'una altra manera, usuaris i diferents col·lectius (com per exemple Reporters Sense Fronteres) ja han mostrar la seva total indignació per tal anunci. Si vols conèixer algun detall més, nosaltres te'ls expliquem després de l'hipersalt.

Quan internet segueix en combustió després del tancament de fa una setmana de Megaupload i quan es torna a parlar més que mai de lleis i tractats internacionals per "protegir" la propietat intel·lectual (com ara passa amb ACTA), un nou tema sorgeix per augmentar encara més l'estat de crispació dels internautes: Censura a Twitter.


Cada cap de setmana una nova guerra a Internet


El passat dijous, la xarxa de microblogging va anunciar que ha desenvolupat un sistema de censura per poder controlar i esborrar els missatges que siguin inadequats per algunes cultures o països o que estiguin vulnerant alguna llei. Per exemple, si es parla de nazisme, Twitter podrà eliminar aquests missatges a Alemanya i França, on està prohibit parlar-hi, però es seguiran veient a la resta del món.

S'especulen tant la possible posada en marxa de la mesura com els possibles motius. Sobre el primer no es té informació gens clara, però diuen que els principals motius seria atreure tots els usuaris dels països on encara no ha pogut entrar la xarxa, com per exemple la Xina, amb els seus 500 milions d'usuaris potencials, dels quals 200 ja hi són a una xarxa permesa pel govern i principal obstacle de Twitter: Weibo.


Especulació o futura realitat?


Grups com Anonymous ja han començat la campanya de protesta contra aquesta possible mesura a Twitter, i es proposa que dissabte dia 28 de gener no es crei cap tweet a la xarxa sota el hashtag #TwitterBlackout. I Reporters Sens Fronteres ha demanat obertament que reconsiderin la decisió, ja que això portaria a seguir "tancant" Internet, el mitjà més lliure i democràtic que existeix i que ha existit mai. Veurem què passarà.