3 de gen. 2012

ATLETA DE VERITATVerdad
AtletA
Any: 2012
Discogràfica: Aloud Records

S'ha de ser curiós i estrany, s'ha de tenir ganes d'anar a contra corrent per voler treure un disc l'últim dia de l'any. Sobretot perquè aquest 2011 ja no entrarà a les llistes, i als tops de l'any que ve causarà polèmica per estar datat del 2011.
Espero i desitjo que no quedi en temps de ningú, perquè AtletA no es mereixeria aquest ninguneig, i menys encara aquest Verdad.

Quan parlem d'Atleta de seguit ens ve al cap pensar que escoltarem a 12Twelve, que sortirem en pro del post, que hi haurà aquelles bacanals rítmiques i endiabladament astutes que es perfilen mentre els ulls es torcen cada un pel seu costat. Doncs sí, aquesta essència encara hi és.
És molt diferent de 12Twelve però encara és necessari nomrar-los per descriure AtletA.
El duet sorgit de les cendres de 12Twelve els segueix agradant la mateixa música, els segueix apassionant tocar 'el mateix', els segueix atraient els mateixos paisatges, i d'això se'n diu honestedat.

No hi ha cap mena d'intenció en reproduir o tornar aconseguir els èxits d'anys ençà, amb Verdades sembla que en Jaime i en Jose s'allunyen de la intenció (sobreactuada) de diferenciar-se de 12Twelve tal com varen intentar amb Catedrales. En aquest nou trobament amb els dos mestres barcelonins, podem denotar una especie d'acceptació del passat i en definitiva d'ells.

Així que un cop trets els prejudicis, el duet ha fet un disc que torna a ser trepidant, intens e intel·ligent. Un altre cop s'aixopluguen en el sobrat sentit estètic i el la bona formulació de ritmes i construcció melòdica.
Sí, ara usen electrònica. Ara el jazz està pràcticament atenuat, però la essència és la mateixa, el valor és el mateix.

Ara són ells de veritat, Verdad.

Senyores i senyors, nosaltres, Gent Normal ja tenim un ferm candidat a Disc Normal 2012, així que paciència als pobres desafortunats que no el puguin entendre o apreciar, perquè tenim tot un any per gaudir de concerts i esdeveniments amb AtletA mentre presentin aquest Verdad així que ens donaran molt a parlar.