9 de des. 2011

MONOPOLIS A INTERNETArriba un moment en que les empreses es fan tan grans que comencen a ser un perill, no només pel lliure mercat, sinó també pels propis consumidors (tant de productes, com de serveis, etc). També el que una sola companyia guanyi molt de poder i influència pot donar por fins i tot a governs sencers. És per això que dos grans de la tecnologia com Google i Apple estan sota sospita de moviments monopolístics. Saps de què parlem? Doncs t'ho expliquem després de l'hipersalt.

Existeix la ja típica expressió còmica, que ja hem mencionat aquí, que diu que en el futur tres marques dominaran el món: Ikea, Hacendado i Google. De les dues primeres poc podem dir, però de Google, juntament amb una altra marca que cada vegada agafa més pes en el dia a dia, com és Apple, podem començar a afirmar que comencen a estar a tot arreu, i això és un motiu perquè siguin investigades d'allò que no agrada a gairebé ningú: monopoli.


Aquest futur ens espera?


En el cas de la companyia de la poma mastegada el problema és més aviat petit: La Comissió Europea està investigant a Apple, juntament amb altres 5 editorials, per pràctiques anticompetitives. I tot i que no es coneixen més detalls sobre l'investigació o la seva principal causa, es sospita que té que veure amb la política de preus de les publicacions que es poden adquirir pels seus dispositius mòbils capaços de llegir llibres electrònics (iPad, iPhone, etc).

Però més greu és el tema en el gegant del cercador Google: Després dels últims grans moviments, intentant comprar Motorola Mobility i d'anunciar la seva imminent botiga online (com a competència directa a Amazon) també per potenciar la seva forma de pagament de Google Wallet, la Comissió Europea ha obert una altra investigació per determinar si existeixen pràctiques que afavoreixin el monopoli. Aquestes suposades accions són des d'"eliminar" resultats de la competència del cercador per afavorir els seus propis serveis fins a condicions "poc ètiques" amb els anuncis i anunciants.


Diuen que el futur de l'Euro és ben negre


Avui mateix Google ha estrenat la seva "revista social" Google Currents, que juntament amb tots els seus últims projectes, fan pensar molt en si realment la broma es pot convertir en realitat i en com ens podria afectar a nosaltres. Dilemes ètics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

hòstia! aquest paquet de mocadors deu estar sobre els 200 euros, tenint en compte els preus d'apple...