11 de nov. 2011

WHATSAPP KILLED THE SMS STARNo fa gaires anys ens havíem d'escarrassar el cap tant com podíem per encabir en 160 caràcters tot el que volíem dir a l'altra persona de l'altra banda del telèfon mòbil per estalviar-nos una trucada que, llavors, eren més costoses. Avui en dia això ja ha passat a la història. Ara la gran majoria compta amb serveis de missatgeria instantània i xats d'última generació, com per exemple el Whatsapp que tot just fa uns dies ha batut un rècord. Si vols saber quin és, el trobaràs després de l'hipersalt.

Friedhelm Hillebrand va ser l'encarregat de definir els estàndards de la comunicació GSM (telefonia mòbil) i va ser qui va decidir que els missatges de text serien de 160 caràcters. Per què? Doncs perquè en un inici eren petits missatges de control de les telecomunicacions, no es van pensar mai a nivell comercial i, molt menys, com a mitjà de comunicació en sí mateix. Va ser llavors quan l'èxit els va sobrepassar i els servidors de missatges de text curt (SMS) van arribar a saturar la xarxa mundial de telefonia mòbil en diverses ocasions.


Podem afirmar que els SMS no han fet cap favor al jovent


Però ha estat gràcies a l'aparició dels mòbils amb internet pels quals aquest "negoci" ha deixat de ser rentable. Fins al punt en el que els operadors ja estan fent maniobres per reformular la oferta i oferir amb totes les seves tarifes, missatges de text gratuïts. Tot i així, a l'estat espanyol, el descens en els últims 4 anys dels SMS ha estat només d'aproximadament un 33%, però la caiguda en els beneficis i en la quantitat comença a ser molt més greu i és per això que ja estan reaccionant.


Recordeu: Amb el Whatsapp també podeu enviar fotos!


Com no podia ser d'una altra manera, una de les aplicacions que més canya li ha donat al SMS és el Whatsapp. Fa pocs dies s'anunciava que s'havia arribat a batre el rècord d'enviar fins a 1000 milions de missatges diaris (més de 11000 missatges per segon!), però als pocs dies d'aquesta notícia, el sistema va fallar durant gairebé mig dia. Veurem si els servidors aguanten el creixent ús de la xarxa.


1 comentari:

Iban ha dit...

Es muy curioso como la gente comenzó a utilizar Whatsapp de manera masiva cuando ya existían soluciones al problema. Por ejemplo, el chat en Gmail es accesible tanto desde PC como desde móvil.