5 de nov. 2011

TORNA LA POLÈMICA DELS VIDEOJOCSSón com la famosa pel·lícula del dia de la marmota, aquell somni recurrent que es repeteix cada dia i com si mai s'acabés. El mateix quan s'anuncia o quan surt un nou videojoc on la violència hi està present. És el cas de l'imminent sortida de la nova edició de Call of Duty o del cinquè capítol de la saga Grand Theft Auto que ja s'anuncia amb un tràiler. I de què es queixa la gent? Doncs t'ho expliquem després de que facis l'hipersalt.

La frase famosa de Churchill que diu que l'important no és que parlin bé o malament d'un sinó més aviat que en parlin, es pot aplicar perfectament en aquest cas. Polèmica o no, se li està proporcionant un màrketing gratuït (o no) a tot el que envolta aquests videojocs i s'aconsegueix que arribi més lluny del que arribaria si no estiguessin en boca de tothom i a tots els mitjans sota la paraula "polèmica".


La famosa escena on maten a dones, homes i viceversa


Fa dos anys, la segona part del Modern Warfare de la prestigiosa sèrie Call of Duty, va estar enmig de la controvèrsia per una escena on uns terroristes russos massacraven a tothom a l'aeroport de Moscú, civil o no, de manera despiadada. Aquesta escena va ser el centre de diferents acusacions d'apologia al terrorisme, entre d'altres coses. De fet, a Rússia van aconseguir retirar temporalment el videojoc, fins que els desenvolupadors van treure l'escena.

Però qui es porta normalment els premis amb les polèmiques als mitjans és sempre el famós Grand Theft Auto. La barreja realista de corrupció, drogues, prostitució, extorsió, sexe i llenguatge explícits, màfia i molts més elements de la saga, fan que totes les presumptes associacions que presumptament defensen valors com la moral estiguin en contra i fent continues denúncies arreu del món.Tot just fa pocs dies, Rockstar, la companyia encarregada de fer el joc, va anunciar un nou capítol, el cinquè, que promet més i millor, és a dir, polèmica assegurada una altra vegada. I tot i que molta gent pot pensar que tot això és el que es veu a qualsevol telenotícies d'arreu del món o coses pitjors només posant Tele5, nosaltres no volem reobrir debats que no tenen fi ni jutjar a ningú, ja que això és un tema que es jutja per sí mateix.