28 de nov. 2011

POP SENSE COMPLEXOS

No us enganyarem, el nom que en Pau Boïgues i l'Edgar Massegú han escollit per al seu grup no seria amb el que ens quedaríem nosaltres. Però és igual, al darrera de Pulpopop tot acaba adentrar-se en el surrealisme que acaba, sovint, en un absurd valent i coherent amb el que és aquesta banda gironina. Coneixem com coneixem l'escena de Girona i l'amplíssima oferta musical i nocturna -ironia- que hi ha al nord del país, s'entén com el duet entra en lletres difícils i decididament introvertides, plenes de dubtes existencials i crides a la llibertat creativa. Pulpopop naveguen entre les influències directíssimes de l'Adrià Puntí ("Restell de serrill" o "La figuera de la saliva", que podríem escoltar a qualsevol dels dos primers discs d'Umpah-pah) , el pop independent ("No-me-la-puc-treure-del-cap") i cert aire cabaretesc que introdueix vents que giren entre el jazz o l'ska ("Vius dopats d'opi"). El duet català, que va començar a aparèixer als mitjans gràcies al seu segon lloc al concurs de maquetes Sona 9, fan una aposta arriscada i personalíssima en el seu primer disc, editat enguany i de títol homònim. No dubtem, però, que una estètica descaradament desacomplexada que porta el grup públicament els pot tancar alguna porta. Un cop superats els prejudicis val la pena escoltar una banda amb moltes més coses interessants de les que esperàvem. Grup a seguir.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quand deixem de banda les coses conegudes i típiques,el món normal i obedient et mira amb cautela, o simplement t'ignora perque surts dels paràmetres coneguts.
Ens movem en un camí tant fressat, que si mires una miqueta més ample has de posar una atenció i vivesa que per tan sols aquest fet, et fa por i tornes al vell camí.
Experimentar, aprendre,obertura, interés, descubrir,despertar,estar vius,hauría de formar part de la quotidianitat.
Potser ens convé renovar-nos i sortir de la grisor.
PULPOPOP estan vius i son atípics, és mostren,s'exposen, tenen coratge, aporten coses per obrir els ulls i reflexionar.US ENCORATJO A SEGUIR ELS VOSTRES SOMNIS I COMPARTIR-LOS