4 de nov. 2011

MiRA! música i recerca audiovisual. la Prèvia de veritat


Si ets de les persones que s'havien oblidat que demà es celebra la primera edició del MiRA!, encara que en Lluís ja en va fer una "prèvia-massa-prèvia-per-ser-prèvia" (que podeu llegir aquí), que sàpigues que ni hi ha excuses que valguin, ni tens perdó de Déu. Però el nostre sí, bé, si més no, el meu. És per això que t'ofereixo la possibilitat de recordar una mica de què anava això del MiRA!
Si acceptes la proposta, aprofita l'hipersalt (com diuen per aquí) per agafar aire, i continua llegint.

Doncs bé, com deia, demà des de les 16:00, hora en què es farà l'obertura de portes, fins a les 2:30 es podrà gaudir d'una interessant selecció de música electrònica i electrònica visual a la fàbrica Fabra i Coats del barri de Sant Andreu, de Barcelona. Partint del que ells mateixos diuen, els seus objectius es mouen entre la idea de poder oferir un ventall de les tendències més actuals pel què fa a espectacles audiovisuals, i aquests distribuir-los pels tres espais (Sala Gran, Sala Petita i Façana) tot presentant-los d'una manera molt acurada i com mai has vist! El preu és d'aquells que no fa mal (18€) i la programació promet. 

Fent un repàs pels artistes i col·lectius que ens proposen, hi trobem la música de Drawing Mountains treballant juntament amb Visitor i els seus visuals, que encetaran l'espai de la Sala Gran. Visitor també actuarà més tard amb Pina, un projecte que busca l'error tot improvisant i portant a l'extrem màquines analògiques i digitals.
Do Not Disturb, treballador exhaustiu del vídeo en tots els seus contextos, també apareix en el programa dues vegades; primer al costat de l'holandès Kettel i el col·lectiu Snack! i més tard amb el barceloní bRUNA. Destaquen Plaid, una formació amb molt de renom a nivell internacional i que fa res, el 26 de setembre, estrenava nou àlbum. Ells actuaran acompanyats dels francesos Paradigme, qui també estarà al costat d' Aster, segons diuen, d'influències còsmiques (i a mi això m'encanta!).
Tot això pel què fa a la programació de la Sala Gran, que a més, també s'hi podrà veure: Dosf, Cauto, Videocratz, VJ Granda, Downliners Sekt i Proletari Arts.

Anant més enllà, no convé oblidar-nos de la resta d'activitats que es duran a terme, així com: els dos workshop que tindran lloc a la Sala Petita, el primer amb el nom de "Del Vjing al Mapping" i el segon "DOSF, creació simbiòtica entre dos llenguatges". En aquest espai també hi haurà la Mostra de joves videoartistes, que segur que valdrà la pena no perdre's i la presentació dels Luthiers Drapaires. Pels que no coneixeu aquests últims, dir que són una gent molt propera i maquíssima de Girona que reutilitza aparells electrònics que es troben en llocs com deixalleries, per transformar-los en instruments musicals. Ara mateix i fins el 4 de Març, també els podeu trobar a l'exposició "Camps invisibles. Geografies de les ones ràdio" que hi ha a l'Arts Santa Mònica.

I ja per últim, però no per això menys important, mencionar Insectotròpics i Sicknife, que actuaran a l'espai Façana. Els primers són un grup de videoartistes, pintors i músics que presentaran La Caputxeta Intergal·làctica, i que entre la descripció que en fan ho anomenen com L´alliberament de la nostra part salvatge. S'haurà de veure. Sicknife, en canvi, es relaciona amb conceptes com el 8-bit, el lo-fi o el synthpop.
La clausura tindrà lloc també en aquest espai, de la mà de Desilence Studio + Fernando Lagreca.

No sé què fareu vosaltres, però jo sí que tinc claríssim que no m'ho perdré!