9 de nov. 2011

MIRA! - LES IMPRESSIONS


Dissabte vaig estar al MiRA!. Sí, la mostra de música electrònica i electrònica audiovisual de la que us parlàvem aquí i aquí.
En general va estar molt bé, evidentment va tenir els seus més i els seus menys, però res que se li pugui recriminar a una primera edició de la mostra, en el que la pluja s’esforçava per ser la protagonista Si només abans de començar, el MiRA! ja ens entrava pels ulls, amb el seu disseny cuidat i la presentació d’un espai recuperat de manera magnífica; val a dir que la posada en escena dels espectacles no va decepcionar, i la qualitat d’aquests encara menys.
L’escenari de la sala gran consistia en tota una estructura de formes geomètriques mappejada i utilitzada per fer-hi projeccions, i una pantalla que funcionava simultàniament. En aquesta estructura es situaven el Dj i els Vj. A part de l’escenari, en aquest recinte hi havia dues pantalles més, una col•locada al mig de la sala, i l’altra a l’entrada.

Aquells que vam ser relativament puntuals, vam poder assistir al workshop de mapping que encetava la programació. Fet a la sala petita, on també hi havia els instruments dels Luthiers Drapaires i on, més tard, es va fer la mostra de joves videoartistes, presentada per Arts Moved.
Drawing Mountains + Visitor van ser els encarregats d’estrenar la sala gran, amb una música ideal per aquelles hores de la tarda, i uns visuals que mostraven paisatges naturals i estaven perfectament coordinats amb el so. En la meva opinió, aquesta va ser la millor presentació de la jornada.
Van començar que eren les 5 de la tarda i el públic no és que fos encara precisament abundant. Tot i així, de mica en mica es va anar omplint i a les 10 del vespre tot allò ja estava a petar.

Més tard, va tocar el torn a DOSF, amb un so una mica més dur i imatges elaborades per ordinador, utilitzant la informació de la música que li entrava. Després de l’actuació, a les 19:30, aquests mateixos van portar a terme un workshop a la sala petita, on van explicar quina és la seva manera de treballar i el que ells anomenen creació simbiòtica. Pintava molt interessant i podia haver estat molt millor si no fos pel soroll que arribava a la sala, que feia gairebé impossible poder escoltar què deien els conferenciants. Potser de cara al proper any, estaria bé portar a terme els workshop abans de començar la resta d’espectacles, o si més no, en un recinte més separat d’allà on s’estan fent les altres actuacions.

Pel què fa a la resta d’artistes que participaven en la mostra, dir que en general molt bé. i que si la segona edició del MiRA! es presenta així de bé, no dubto en repetir.