25 de nov. 2011

ÈXIT I FRACÀS A GOOGLEDos dels conceptes que millor té assumits el gegant de la informàtica Google són l'èxit i el fracàs. El seu famós cercador, els seus doodles o el sistema operatiu Android són un exemple dels seus mèrits. Però Google Wave, Buzz o, ara mateix, el questionat Google+, són una mostra de que no tot són bones notícies per ells. I si no saps de què et parlem, després de l'hipersalt en fem cinc cèntims

Google ha obert molts fronts durant els últims anys. Fa temps que volen ser un dels més grans innovadors tecnològics dintre d'internet aportant des d'aplicacions fins a sistemes operatius o inclús passant per serveis (o fins i tot telèfons mòbils i portàtils!) i on sempre hi havia bones idees, però que no sempre quallen.


Queda clar que no tot són bones idees a Can Google


Entre els èxits podem trobar, per exemple, el navegador Chrome, que ara també és un sistema operatiu per portàtils. Aquest navegador ja ha aconseguit posicionar-se com al segon navegador més emprat pels usuaris, treient-li la posició a Mozilla Firefox. Android també segueix pujant amb molta força dintre del mercat de la telefonia mòbil, i això sense oblidar-nos dels doodles (portades interactives) que el seu cercador fa servir per assenyalar una data rellevant del calendari. I sempre aconsegueixen ser trending topic a Twitter.

I entre els exemples més clars dels projectes que finalment no han gaudit de tanta sort tenim a Google Buzz i Google Wave, els dos primers serveis socials que va oferir Google com a resposta a l'èxit de Facebook i moltes altres xarxes socials, que estan a punt de tancar. O ara, com els rumors apunten, Google+ comença a centrar les crítiques com el futur objectiu a ser tancat. Tot i que sembla increîble ja que aquesta és l'aposta personal de la companyia per combatre Facebook d'una vegada per totes, però l'escàs ús dels usuaris registrats l'estan portant a un imminent fracàs.


Chrome funciona de meravella i ja es comença a notar


Investigacions amb energies renovables, alternatives a Twitter, serveis per a programadors entre d'altres, formen part de la llarga llista de projectes que Google està anunciant que deixarà en un curt termini de temps. Perquè innovar no sempre és fàcil. I aconseguir l'èxit, molt menys encara.


1 comentari:

Anònim ha dit...

justament l'altre dia em va arribar un mail de google dient que es carregaven el wave