4 de nov. 2011

ENS PLAU PRESENTAR-VOS EL FARADAY TARDOR

Va ser una grata sorpresa l’anunci que va fer des de l’organització del Faraday que aquest any hi hauria un “Faraday Tardor”, el complement que faltava al festival d’estiu i al concert Faraday Major. Sobre el paper, la proposta sembla immillorable. El mateix bon gust demostrat amb escreix per la composició del cartell i una gran sensibilitat al escollir l’emplaçament. El tret de sortida el va donar Mayka Makovsky el passat 7 d’octubre presentant “Desaparecer”. El proper cap de setmana, 4 i 5 de novembre, es durà a terme el gruix festiva. Per aquesta ocasió han optat per la formula de conjugar noms contrastats i de llarg abast en l’escena independent amb artistes que durant aquest 2011 que estem a punt de tancar han estat presentant els darrers treballs. Els concerts tindran lloc en l’auditori Eduard Toldrà i comptaran amb la presència de Sisa, que per l’ocasió interpretarà el clàssic “Qualsevol nit pot sortir el sol”, Anímic i Pau Vallvé el divendres 4 de novembre. En la segona part de la jornada, que es durà a terme a l’Envelat ubicat a la Rambla de Sant Jordi, a escassos 10 minuts del recinte central, i pel primer dia comptarà amb la presència de Fish&Rocks, DJ Delafé i Love of Lesbian DJ’s.
Pel que fa a la segona jornada, el cartell hi trobarem a The Marzipan Man, 4T 1A (Quart Primera), Astrud & Col•lectiu Brossa i Nacho Vegas, que per l’ocasió es presentarà en format acústic acompanyat per Abraham Boba i Xel Pereda, el seu cinquè i alabat disc llarg, “La zona sucia”, i el seu recent mini LP, “Como hacer crac” (2011). Com el dia anterior, l’activitat es traslladarà a l’envelat on ens hi espereran Les Enfants, Dj Lluís Gavaldà i DJ Coco.
Cal anar ben preparat al festival, a diferència de l'edició estival, aquesta vegada les localitzacions són molt cèntriques, les podeu consultar a aquest mapa que ens ha porporcionat l'organització. Per altre banda, no sabem quins plans teniu, o per on us portarà la nit, per això convé saber on poder fer nit. Per aquest motiu, us remeten a la selecció d'allotjaments que ha preparat l'organització. L'experiència que en tenim del passat mes de Juliol és impressionant.
Pels despistats, recordar-vos que podeu adquirir entrades en multiplicitat de formats, per tot el festival (en els dos espais) per 37 euros, per dies o por espai en funció del dia, no teniu cap excusa per quadrar agendes.
A hores d'ara no sabem com funcionarà aquesta edició, cada aventura nova porta uns riscos implícits, tot i que per la qualitat del cartell, dubtem que haguem de lamentar cap víctima, més aviat al contrari. Tot i que corrin temps durs, aquest pot ser sempre un bon pretext, el bon gust i el saber fer sempre s'acabaran imposant. El que ja no en tenim cap dubte és que Vilanova s'està consolidant com un pol actiu en el panorama català. No només per les coses que fan, sinó per com les fan.